Staat voor deuren
 

Hoteldeuren

Een ontspannen sfeer en uitgerust wakker worden, dat is waar de meeste hotelbezoekers naar op zoek zijn. Of het nu is om als vakantieganger de omgeving te ontdekken of om als zakelijke gast een congres bij te wonen. De juiste toepassing van utiliteitsdeuren speelt een belangrijke rol in het comfort en de veiligheid van de hotelgast en het personeel.

Wettelijke eisen hotelkamerdeuren

De veiligheid van hotelgasten en -personeel staat bovenaan de lijst van prioriteiten. Brandveiligheid maakt daar een groot onderdeel van uit. Daarom zijn er wettelijke eisen opgesteld voor utiliteitsdeuren. Aan welke wettelijke eisen hotelkamerdeuren moeten voldoen, verschilt per situatie. 

Een gast of medewerker moet veilig kunnen vluchten wanneer er onverhoopt brand ontstaat. Daarom is de hotelkamer entreedeur meestal 30 minuten brandwerend. Maar ook bij een extra beschermde vluchtroute (EBV) kunnen Reinaerdt deuren gecertificeerd in Brandklasse B worden uitgevoerd, zodat vluchten niet wordt beperkt door de gebruikte materialen. Maar er kunnen ook situaties denkbaar zijn dat een 60 minuten brandwerende deur nodig is. Bijvoorbeeld de deuren van de trappenhuizen.

Reinaerdt brandwerende deuren worden altijd geleverd met een GND-garantie en zijn te combineren met andere prestaties, zoals geluidwerendheid, inbraakwerendheiden rookwerendheid. 

Deuroplossingen voor hotels

Brandwerende deuren zijn dus onmisbaar voor hotels, maar dit geldt ook voor bijvoorbeeld de geluidwerende prestatie. Want een goede nachtrust begint bij een rustige omgeving. Een manier om rust te borgen is door geluiden van andere hotelgasten zoveel mogelijk te weren. Geluiden van de gang worden beperkt door een deur met geluidwerende eigenschappen. Onder meer de locatie van de deur bepaalt de vereiste geluidsdemping, uitgedrukt in een Rw,p waarde (hoe hoger deze waarde, hoe meer geluidwering). Zo kan de ene deur geschikt zijn voor de entree naar een gang, maar vraagt een hotelkamerdeur in de buurt van een lift vaak om extra geluiddemping. In ons assortiment hebben we utiliteitsdeuren met een geluidwerendheid in verschillende categorieën, met in het laboratorium geteste elementen die geluid weren van Rw,p 32dB tot en met Rw,p 47dB. 

Geluiddemping gaat verder dan de deur alleen. Een goede montage is bijvoorbeeld onmisbaar om geluidslekken te voorkomen. Bovendien worden de deuren veelal uitgevoerd met een vrijloopdranger, en zorgen we voor een speciale valdorpel voor een optimale prestatie en gebruiksgemak.

Maatwerk hoteldeuren

De ervaring van hotelgasten wordt ook beïnvloed door de inrichting van het hotel. Onze hoteldeuren met extra prestaties zoals brandwerend- en geluidwerendheid zijn in een grote diversiteit aan maten en uitvoeringen leverbaar. Toplagen als HPL (kunststof) in allerlei kleuren en designs, fineer of gegrond  als basis voor schilderwerk: het behoort allemaal tot de mogelijkheden. Evenals het toepassen van een glasopening of spion.

Montage hoteldeuren

Voordat u over gaat tot de aanschaf van hoteldeuren, heeft u natuurlijk de rapportages voor brand en geluid van uw adviesbureau. Zo weet u zeker dat de utiliteitsdeuren in uw hotel voldoen aan de gestelde eisen. Op basis van de gewenste prestatie-eisen helpen wij u graag verder. Ook op het gebied van de montage. Want de gewenste prestaties van de deuren worden alleen behaald door een correcte montage van de deur-kozijn-combinatie. Onze monteurs zijn specialisten, zij gaan nauwgezet en conform alle richtlijnen te werk. Met de juist afgestemde montage, bent u verzekerd van een optimaal resultaat en de vereiste kwaliteit.

 
Meer informatie? Neem contact op met een van onze specialisten

Zoekt u een totaaloplossing voor hoteldeuren? Wij helpen u graag verder.

Zoekt u een totaaloplossing voor hoteldeuren? Wij helpen u graag verder.

Neem contact op