Maatschappelijk verantwoord ondernemen zit in ons DNA

Onder een gezonde toekomst vallen de mens, het milieu en de maatschappij. Wij zoeken steeds naar een goede balans tussen de gezonde mens, de natuurlijke omgeving en sociale participatie. Wij zorgen ervoor dat we hebben aandacht voor de maatschappij waarin we functioneren. Voor al onze MVO-pijlers hebben we doelen opgesteld. Zo kunnen we samen gerichter streven naar een betere wereld. Duurzaamheid en MvO worden gedragen door de hele Reinaerdt-organisatie. Iedereen doet mee, sterker onze productiemedewerkers weten als beste waar we nog kunnen verbeteren om efficiënter te werken, defecten te verlagen, afval te verminderen en reststromen beter te scheiden. 

een van onze specialisten
een van onze specialisten

Accountmanager Nederland

Onze mensen staan centraal

Bij Reinaerdt staat de mens altijd op nummer 1. Gezondheid, veiligheid en werkgelegenheid staan hoog in ons vaandel. Wij geloven namelijk dat een gezonde organisatie lijdt tot betere resultaten en daar profiteert iedereen van. Daarnaast hebben we ook doelstellingen met betrekking tot de Social Return binnen onze organisatie. We willen binnen Reinaerdt Deuren iedereen de kans geven om te werken en zich verder te ontwikkelen. Daarom betrekken we zowel mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt als studenten die een BOL- of BBL-traject volgen. Zo doet elke laag van de samenleving mee bij Reinaerdt.

Milieu, emissievrij in 2030

Bij Reinaerdt geloven we dat iedereen verantwoordelijkheid draagt om bij te dragen aan een schonere wereld. Daarom streven we als onderdeel van het VolkerWessels concern ook naar om naar een emissievrij 2030 te bereiken. Hierbij is onze CO2 uitstoot leidend. Daarnaast hebben we ook doelstellingen voor ons brandstofverbruik, afvalscheiding en gas- en elektriciteitsverbruik. Door continu te investeren in de nieuwste technologieën bereiken we steeds een hogere efficiëntie die zich omzet in een lagere impact op het milieu.

De maatschappij, wij staan er midden in

Als bedrijf willen we midden in de samenleving staan en ook ons steentje bijdragen. We zorgen er daarom voor dat we duurzaam inkopen. Daarnaast toetsen we ook de integriteit van onze werknemers en bedrijfsvoering. Om zo min mogelijk tot overlast te zijn voor onze omgeving zorgen we er ook voor dat we nauwkeurig onze ISO-keurmerken en managementsystemen handhaven. Daarbij updaten we ook jaarlijks onze contextanalyse met ons stakeholderoverzicht.