Reinaerdt staat voor duurzaam

Ons doel? Emissievrij in 2030

De deur openen naar een duurzame toekomst. Dat is een van de belangrijkste speerpunten van Reinaerdt. Wij zetten ons in voor een groenere wereld. Dat doen we door deuren te produceren van duurzame materialen en onze ecologische footprint steeds verder te verkleinen. Ons doel: in 2030 volledig emissievrij produceren. 

Duurzame deuren?
Duurzame deuren?

Op zoek naar een duurzame deuroplossing? Onze specialisten helpen u graag verder!

Onze roadmap in 4 stappen naar een duurzame toekomst

Duurzame innovatie gebeurt niet vanzelf. Daar is een meerjarenplan voor nodig. Daarom hebben we bij Reinaerdt Deuren een route met checkpoints opgesteld met doelstellingen die we willen.
1. Ultramodern machinepark
2. Gasloze productie
3. Duurzame materialen
4. Van afval naar nieuw product

Ultramodern machinepark voor efficiënte productie

We investeren in de nieuwste apparatuur en moderne machines waarmee we energiezuinig en efficiënt kunnen werken en produceren. Zo is er per deur minder energie om deze te maken en verlagen we onze impact op het milieu. Daarnaast zijn de nieuwste machines zo ontwikkeld dat er bij productie minder materiaal wordt verspild en dat we deze reststroom kunnen hergebruiken. Ook op andere manieren verlagen we het energieverbruik. Zo is de TL-verlichting in onze productiehallen vervangen door energiezuinige LED-verlichting.

Zaagresten voor gasloze productie van deuren

Voor de productie van onze deuren proberen we zo min mogelijk afhankelijk te zijn van fossiele brandstoffen. We produceren gasloos en gebruiken zaagresten als brandstof voor onze warmtevoorziening. In de nabije toekomst willen we volledig afstappen van fossiele brandstoffen en alleen nog gebruik maken van hernieuwbare energie.

Alleen duurzame materialen voor Reinaerdt deuren

Gebruik van duurzame materialen staat bij ons hoog in het vaandel. Zo zijn we in Nederland de enige deurenfabrikant die gebruik maakt van bamboe in onze deuren. Bamboe heeft alle mogelijke kracht-, brand- en duurtesten doorstaan, maar is veel minder milieubelastend. Bamboe kan worden toegepast op plekken waar voorheen alleen hardhout gebruikt mocht worden, zonder dat er wordt ingeleverd op kwaliteit en stevigheid van de constructie. Het door Reinaerdt gebruikte bamboe wordt op een verantwoorde manier geteeld en verwerkt tot eindproduct door MOSO. Daarnaast gebruiken we ook FSC® en PEFC-gecertificeerd hout.

Reuse: van afval naar nieuw product

Naast het gebruik van duurzame materialen met een minimale milieu-impact en zetten we sterk in op hergebruik. We onderzoeken hoe we afgedankte gebruikte grondstoffen kunnen hergebruiken in onze deuren, zonder concessies te doen aan de kwaliteit. Op die manier dragen we bij aan circulariteit, waarbij grondstoffen steeds opnieuw worden gebruikt. Ook kijken we continu hoe we het energie- en grondstoffengebruik kunnen reduceren, afval verminderen en reststromen scheiden.