Staat voor deuren
 

MOSO-bamboe voor duurzame utiliteitsdeuren

Reinaerdt produceert, als alternatief voor gecertificeerd tropisch hardhout, utiliteitsdeuren van MOSO-bamboe. Kwalitatief is bamboe gelijk aan tropisch hardhout. Het heeft alle mogelijke kracht-, brand- en duurtesten doorstaan, maar is veel minder milieubelastend. Reinaerdt zet hiermee een belangrijke stap in de verduurzaming van de utiliteitsbouw.

Bamboe vervangt tropisch hardhout

Uitvoerig onderzoek naar het materiaal bevestigt dat bamboe over dezelfde kwaliteit beschikt als tropisch hardhout en zich bovendien op dezelfde manier laat bewerken. Het materiaal heeft alle kracht-, brand- en duurtesten glansrijk doorlopen; zelfs bij 60-minuten brandwerende deuren. Bamboe kan worden toegepast op plekken waar voorheen alleen hardhout gebruikt mocht worden, zonder dat er wordt ingeleverd op kwaliteit en stevigheid van de constructie. De bamboedeuren worden dan ook op grote schaal toegepast; onder meer in de Isala Klinieken in Zwolle en het Europese Hyatt Place Hotel in Hoofddorp.

Bamboe-deuren Kolleksjesintrum Fryslan

 

 

 

 

 

 

 

Bamboe is een snelgroeiende grassoort

Bamboe heeft vele voordelen ten opzichte van tropisch hardhout, die voor Reinaerdt belangrijke milieuargumenten zijn voor toepassing van het materiaal. Bamboe is geen boomsoort, maar één van de snelst groeiende grassoorten. In het juiste seizoen groeit de plant tot wel 50 centimeter per dag, waardoor de stammen al na 5 jaar kunnen worden geoogst. Die groei maakt dat er op beheerde plantages 20 procent van de bamboestammen kan worden gekapt, zonder dat het bestand in omvang afneemt.

Bamboe van MOSO

Het door Reinaerdt gebruikte bamboe wordt op een verantwoorde manier geteeld en verwerkt tot eindproduct door MOSO. Een betrouwbare, voorraadhoudende leverancier van hoge kwaliteit bamboebalken en –latten. De bamboeproducten van MOSO worden gefabriceerd in ISO 9001- en ISO 14001-gecertificeerde productiefaciliteiten.

 

Onze deur staat altijd open

Bent u geïnteresseerd in onze oplossingen? Wij horen graag wat we voor u kunnen betekenen.

Neem contact op