Staat voor deuren
 

Vermindering van de CO2-footprint

Als onderdeel van VolkerWessels Bouw en Vastgoedontwikkeling (BVGO) is ons ondernemingsbeleid erop gericht structureel te werken aan voortdurende verbetering van de kwaliteit, de arbeidsomstandigheden en het milieu. We streven ernaar elk jaar het energie- en grondstoffengebruik te reduceren.

CO2-prestatieladder niveau 4

Reinaerdt werkt met de CO2-prestatieladder, het snelst groeiende certificeerbare MVO-instrument van Nederland. In onze transitie naar een duurzame bedrijfsvoering zijn al grote stappen gemaakt. Bijvoorbeeld met ons actieve energie- en grondstoffenbeheer. Onze inzet heeft ertoe geleid dat we in het bezit zijn van het certificaat C02-prestatieladder niveau 4. Bekijk hier het certificaat.

Duurzaamheidsprojecten

Naast reductie van onze CO2-emissie, heeft onze inzet voor duurzaamheid vooral betrekking op materiaalgebruik. Denk hierbij aan de toepasbaarheid van het hout. FSC en PEFC zijn inmiddels bekende begrippen. Vlasvulling, een duurzame vervanger voor spaanplaatvulling, wordt al jaren toegepast in onze deuren. En sinds 2012 past Reinaerdt ook bamboe toe: een nog duurzamer en uitstekend alternatief voor tropisch hardhout.

VolkerWessels Bouw en Vastgoedontwikkeling

De sector VolkerWessels Bouw en Vastgoedontwikkeling ontwikkelt en realiseert woningen en utiliteitsgebouwen, waarbij de nadruk ligt op het gebruik van duurzame materialen, duurzame bouwmethoden en een verminderd energieverbruik in de gebruiksfase.

Onze deur staat altijd open

Bent u geïnteresseerd in onze oplossingen? Wij horen graag wat we voor u kunnen betekenen.

Neem contact op