Staat voor deuren
 

FSC®

Al sinds 2008 is Reinaerdt FSC-gecertificeerd. FSC maakt zich sterk voor beheer en behoud van tropische en niet-tropische bossen. Hiervoor stelt de organisatie wereldwijde standaarden op. Reinaerdt vindt het van groot belang FSC-gecertificeerd hout te gebruiken voor zijn productie, het is een van onze maatregelen duurzaam te produceren.

Deuren met FSC MIX 70% claim

Reinaerdt levert FSC-deuren volgens de FSC MIX 70% claim. Dit is de garantie dat minimaal 70% van het materiaal FSC-gecertificeerd is. De claim is gebaseerd op het feit dat er soms ook gerecycled FSC-materiaal wordt toegepast of omdat er geen hogere claim kan worden aangeboden door leveranciers. Het bijbehorende certificaatnummer is SKH-COC-000393. Een combinatie hiervan ziet u terug op de facturen van de orders: FSC MIX 70%; SKH-COC-000393.

Wat is FSC

FSC, de Forest Stewardship Council (Raad voor Goed Bosbeheer), is een internationale organisatie, opgericht in 1993, die verantwoord bosbeheer stimuleert. FSC stelt wereldwijde standaarden voor bosbeheer op, met daaraan gekoppeld een keurmerk. Basis voor deze standaarden, die per land of regio verder worden uitgewerkt, zijn de 10 FSC-principes voor goed bosbeheer. Als boseigenaren zich aan de FSC-standaarden houden kan hun bos worden gecertificeerd. Onafhankelijke controleurs zien toe op naleving van de regels.

Hoe werkt FSC

De kern van het werk van FSC is zorgen dat bossen, zowel tropische als niet-tropische, goed worden beheerd. Door het FSC-keurmerksysteem kunnen boseigenaren die zich aan de afspraken houden, zich onderscheiden van degenen die hun bos niet goed beheren. Daarnaast maakt FSC het hout herkenbaar voor de eindgebruiker. Deze kan er zeker van zijn dat het uit goed beheerde bossen komt, doordat het hout door de hele handelsketen wordt gevolgd. Het instrument dat FSC hiervoor gebruikt is certificering, zowel van het bosbeheer als van de handelsketen. Certificeren gebeurt door een van de vijftien onafhankelijke organisaties die daarvoor door FSC zijn geaccrediteerd. Resultaat is dat we kunnen zeggen dat ‘FSC alleen FSC is als er FSC op staat'.

Reinaerdt levert FSC-gecertificeerde deuren

Veel FSC-gecertificeerde modellen zijn standaard opgenomen in ons assortiment. Hier komen nog altijd nieuwe constructies bij, op aanvraag van de klant. Bij leveranciers vragen wij voortdurend naar de mogelijkheden op het gebied van FSC-gecertificeerde materialen, zodat we kunnen aanbieden wat de klant van ons vraagt.

Onze deur staat altijd open

Bent u geïnteresseerd in onze oplossingen? Wij horen graag wat we voor u kunnen betekenen.

Neem contact op