Staat voor deuren
 

PEFC, standaard in iedere deur

PEFC (Programme for Endorsement of Forest Certification Schemes) is een wereldwijde non-profit en non-gouvernementele organisatie, die zich inzet voor de bevordering van duurzaam bosbeheer. Reinaerdt is PEFC-gecertificeerd en biedt al zijn deuren standaard aan met PEFC-certificaat.

Gecertificeerde deuren

Reinaerdt levert PEFC-gecertificeerde deuren onder twee verschillende claims: 100% PEFC en 70% PEFC. 100% PEFC is van toepassing op constructies waarin alle houtbestanddelen uit 100% PEFC bestaan. 70% PEFC is van toepassing op constructies waarin ook gebruik is gemaakt van PEFC-hout met een lagere claim. Of er is bijgemengd met FSC-hout. Dit laatste komt bijvoorbeeld voor bij deuren die in het verleden getest zijn met FSC-hout in de constructie. De claim gecombineerd met het certificaatnummer is terug te vinden op de factuur. Ons certificaatnummer is SKH-PEFC-COC-5069. De controle en instandhouding van ons certificaat verloopt via SKH.

Over PEFC

Ter bevordering van duurzaam bosbeheer heeft PEFC de Sustainability Benchmark opgesteld, op basis van internationale principes. De organisatie toetst of nationale standaarden voor duurzaam bosbeheer voldoen aan deze benchmark. Nationale certificeringssystemen die worden goedgekeurd vallen onder het PEFC-keurmerk. Om te zorgen voor continue verbetering worden de landelijke standaarden iedere vijf jaar weer herzien en opnieuw getoetst. Hierin is PEFC uniek.

 
Meer informatie? Neem contact op met een van onze specialisten

Onze deur staat altijd open

Bent u geïnteresseerd in onze oplossingen? Wij horen graag wat we voor u kunnen betekenen.

Neem contact op