Staat voor deuren
 

Een indrukwekkend project in Leusden, het AFAS Experience Center

03-02-2021

Het nieuwe gebouw verbindt diverse gebouwen, van kantoor tot evenementlocatie en van sportcomplex tot restaurant. De imposante glazen bol is het AFAS Theater met ruim 800 zitplaatsen, bedoeld voor meerdere functies. Een multifunctioneel gebouw met een grote focus op duurzaamheid. Het project is inmiddels opgeleverd, het wachten is op de officiële feestelijke opening in 2021.

HPL deuren met verschillende prestaties

Voor dit gigantische project hebben wij meer dan 800 deuren mogen leveren en monteren. Alle deuren zijn voorzien van bamboe randhout, ons duurzame alternatief op tropisch hardhout. Naast standaard HPL deuren telt dit project vele 30 en 60 minuten brandwerende deuren, in combinatie met de geluidwerende gestelde eisen. De schuifdeurelementen hebben een 0, 30 of 60 minuten brandwerendheid en zijn ook voorzien van een elektronische aandrijving.

En om ongestoord te kunnen genieten van elk optreden of presentatie in het AFAS Theater is gekozen voor geluidwerende deuren van 55 mm dik met een geluidwerendheid van Rw,p 42 dB.

Samenwerking met Dura Vermeer

De heer Beld, projectleider Dura Vermeer: ‘Door het gezamenlijk uitwerken van alle deuren en het opknippen van de bouwdelen hebben we het gehele project goed behapbaar kunnen maken. Waarna het op de bouwplaats goed geregeld kon worden en de deuren naar wens van de klant zijn afgemonteerd’.

De fijne samenwerking met opdrachtgever Dura Vermeer heeft ervoor gezorgd dat wij onze input aan dit project goed hebben kunnen uitvoeren. Tijdens de uitvoering zijn deze mooie beelden door AFAS zelf gemaakt. In deze video komen een aantal van onze deuren in beeld.

Beelden @ DURA VERMEER

 

Onze deur staat altijd open

Bent u geïnteresseerd in onze oplossingen? Wij horen graag wat we voor u kunnen betekenen.

Neem contact op