Staat voor deuren
 

GND ontwikkelt checklist voor brand- en rookpreventie

30-09-2019

Deuren spelen een cruciale rol in het tegengaan van brand en rook. GND – de stichting waar Reinaerdt bij is aangesloten – heeft een checklist ontwikkeld met tips die helpen de gevolgen van brand en rook tegen te gaan.

Met de checklist sluit GND aan op de vele aandacht die er dit najaar is voor brand- en rookveiligheid, vanuit verschillende organisaties. Dit ter bevordering van de bewustwording hieromtrent. Het gevaar van brand en rook mag namelijk niet onderschat worden. Het aantal woningbranden met een fatale afloop ligt jaarlijks rond de 30.

Met name de extreme rookontwikkeling bij brand vormt een bedreiging, die vaak groter is dan de brand zelf. Ook bij relatief kleine branden kan rook zich door een groot deel van het gebouw verspreiden en voor veel gezondheidsschade zorgen of erger.

Bovendien ligt de dreiging een stuk hoger dan 40 jaar geleden: hadden we toen nog 17 minuten de tijd om te ontsnappen aan brand, tegenwoordig hebben we daar nog maar 3 minuten de tijd voor. Dit door toenemend gebruik van synthetische materialen in meubels en constructies. Ook lithium-ion-batterijen in bijvoorbeeld elektrische fietsen vormen een extra risico.

Reden genoeg om meer te weten te komen over brand- en rookpreventie. De checklist van GND Garantiedeuren helpt daarbij. Deze is te downloaden op de website van GND.

 

Onze deur staat altijd open

Bent u geïnteresseerd in onze oplossingen? Wij horen graag wat we voor u kunnen betekenen.

Neem contact op