Staat voor deuren
 

Groene deuren in het IKC Magenta Delden

10-06-2020

Ruim 250 leerlingen hebben begin mei 2020 intrek genomen in het Integraal Kindcentrum Magenta in Delden. Een multifunctioneel gebouw waar o.a. drie basisscholen, kinder- en peuteropvang samenkomen.

Een van de meest gezonde en duurzame scholen van Europa, onlangs bekroond met de publieksprijs van de Duurzaam Bouwen Awards 2020. Het gebouw is klimaatneutraal, gasloos en heeft in de bouw gebruik gemaakt van vele circulaire, herbruikbare en natuurlijke materialen. Bekijk de video om het definitieve ontwerp te bewonderen.

Aan een goede balans tussen duurzaamheid en een fijn leefklimaat heeft Reinaerdt een bijdrage kunnen leveren. Alle geleverde deuren zijn voorzien met bamboe randhout; een kwalitatief, esthetisch en nóg duurzamer alternatief voor tropisch hardhout.

Om het geluid binnen de klaslokalen en overige ruimtes te houden is gebruik gemaakt van geluidwerende deuren met een exacte geluidwaarde van Rw,p 32 dB en Rw,p 37 dB. Daarnaast zijn de meeste deuren voorzien van een glasopening met bamboe glaslatten om toch overzicht te houden en meer ruimte te creëren. De HPL toplaagkleuren wit, grijs en limoen in combinatie met bamboe randhout en glaslatten geven het geheel een frisse uitstraling.

Het tweede groene Kindcentrum wordt eind 2020 in Markelo geopend, ook hier mag Reinaerdt duurzame deuren leveren. De opdrachtgever heeft voorkeur gegeven aan lokale leveranciers, het echte Noaberschap.

Beelden @ KLAASSENGROEP

 

Onze deur staat altijd open

Bent u geïnteresseerd in onze oplossingen? Wij horen graag wat we voor u kunnen betekenen.

Neem contact op