Staat voor deuren
 

Succesvolle brandtest

01-01-2018

De geslaagde brandtesten maken deel uit van een serie testen om de 90 minuten brandwerende deur CE geclassificeerd te krijgen. (De foto is  pas na 100 minuten gemaakt. De eerste testopstelling bestond uit 2 enkele deuren met een bovenpaneel, met sparingsmaat 1,33 x 3,45 meter, in een houten kozijn in een 150mm cellenbetonwand. Het glas is tot 115mm uit de rand geplaatst en het bovenpaneel zonder aanslaglijst is 1m hoog. De deur heeft een dikte van 64mm (bij stalen kozijn minimaal 67mm) en is in stalen en houten montage kozijnen met zowel opdek als stompe profilering realiseerbaar.

De tweede testopstelling bestond uit een dubbele deur, met sparingsmaat 2,5 x 2,5 meter, in een stalen kozijn in een metalstud wand. De deur heeft een dikte van 67mm (bij houten kozijn minimaal 64mm) en is in stalen en houten montage kozijnen met zowel opdek als stompe profilering realiseerbaar. De middennaad is volledig vlak zonder aanslaglatten gerealiseerd. Er is getest volgens norm EN 1634-1;2014. Omdat rook en duurfunctie van deze deur reeds is aangetoond kan deze deur straks met CE classificatie EI2;S200;C5 naar EN 16034 aangeboden worden.

In Nederland zijn deze 90 minuten brandwerende deuren uitermate geschikt voor zeer hoge woontorens en vooral utiliteit-specifieke situaties, bijvoorbeeld in de Noord-Zuidlijn stations en opslag/ruimtes van gevaarlijke stoffen of technische ruimtes in de hoogbouw. Ook kunnen deze succesvolle testen uitkomst bieden bij situaties waarbij de 60 minuten brandwerende deuren net niet toereikend zijn vanwege afmetingen of bepaald detail wensen.

 

Onze deur staat altijd open

Bent u geïnteresseerd in onze oplossingen? Wij horen graag wat we voor u kunnen betekenen.

Neem contact op