Staat voor deuren
 

Valley Amsterdam, een iconisch gebouw op de Zuidas

17-11-2022

Drie unieke, rotsachtige torens zijn uit de grond gegroeid. Project Valley op de Zuidas in Amsterdam. Een echte eye-catcher! De hoekige uitsteeksels dienen zowel als dakterras als grote bloembakken waar planten, bomen en struiken groeien. Een oase in de kantorenwijk.

Het project is voorzien van verschillende horeca-gelegenheden, winkels tot kantoren en huurwoningen in verschillende soorten en maten. Met maar liefst een oppervlakte van 75.000 m2. Het brengt werken, wonen en ontspanning samen.

Van woningentreedeuren tot toegang
naar de technische ruimtes

Reinaerdt heeft voor dit indrukwekkende project ruim 2500 deuren geproduceerd, geleverd en gemonteerd. Van woningtoegangsdeuren tot deuren die toegang geven tot de technische ruimtes en bergingen met natuurlijk het juiste hang- en sluitwerk.

Alle wooneenheden zijn voorzien van woningtoegangsdeuren die extra veiligheid en comfort bieden door de combinatie van inbraakwerendheid, brandwerendheid én geluidwerendheid. En alle deuren zijn tevens voorzien van het PEFC keurmerk, een mooie duurzame toevoeging aan de Groene Vallei op de zuidas.

‘Beste skyscraper van de wereld’

De woon- en bedrijventoren is verkozen tot de beste nieuwe wolkenkrabber ter wereld van het jaar 2021. Daarmee heeft de toren gewonnen van wolkenkrabbers in onder andere New York en Londen. In het juryrapport wordt het ontwerp omschreven: "Valley ziet eruit als een oase in een omgeving die wordt gedomineerd door kantoorgebouwen". "Het is niet alleen een architectonisch hoogstaand statement, maar ook een uitstekend voorbeeld van duurzaam en klimaatvriendelijk bouwen."

Valley haalt bovendien een 8 op de GPR Gebouw-schaal. GPR Gebouw is een sofwaretool dat duurzaamheid meet in alle fasen van een bouwproject: van ontwerp tot realisatie. (bron: zuidas.nl)

Beelden @ BOELE & VAN EESTEREN