Staat voor deuren
 

Brandwerende deuren met glasopeningen op Stadskantoor gemeente Utrecht

Het stadskantoor van de gemeente Utrecht zetelt in één van de grootste en hoogste gebouwen van Nederland. Het pand is gevestigd middenin het stationsgebied; een ideale locatie, die ervoor zorgt dat de gemeente beter zichtbaar is.

Uithangbord voor de gemeente

Het nieuwe stadskantoor is een centraal gebouw, waar men voor bijna alle gemeentelijke diensten en producten terecht kan. Het stadskantoor is met een oppervlakte van 66.000 m2 en een hoogte van 92 meter één van de grootste gebouwen van Utrecht en daarmee een uithangbord voor de gemeente. Het kantoor telt 21 verdiepingen, 2500 werkplekken en 47 publieksbalies.

Deuren, afgestemd op het interieur

Reinaerdt heeft voor het stadskantoor 860 deuren geproduceerd en gemonteerd. De deuren bezitten prestaties op het gebied van brandwering (60 minuten), geluidwering en combinaties hiervan. Daarnaast zijn ook enkele stralingwerende deuren geleverd. Een aantal deuren zijn uitgevoerd met een elektrisch slot, inclusief kabeldoorvoer en voorzien van glasopeningen. Ondanks deze glasopeningen wordt er niet ingeleverd op brandveiligheid; de deuren blijven 60 minuten brandwerend. Alle deuren zijn gegrond geleverd, zodat ze in iedere gewenste kleur geschilderd kunnen worden en ze één geheel vormen met de rest van het stadskantoor.

Brandwerende deuren met glasopeningen op Stadskantoor gemeente Utrecht

Stadskantoor
Utrecht

Opdrachtgever

Gemeente Utrecht

Oplevering

10-2014

Toepassingen

60 minuten brandwerende deuren
Stralingwerende deuren

Segment

Kantoren

Architect

Dirk Jan Postel (Kraaijvanger • Urbis)

Samenwerking met

Valley Amsterdam (Boele & van Eesteren | G&S Bouw)

 
 
Meer informatie? Neem contact op met Roland Bosch

Gerelateerde projecten