Staat voor deuren
Deuren met een HPL-toplaag

Deuren met een HPL-toplaag

Brede keuze in effen kleuren, verschillende dessins, zowel hout reproducties als fantasie decoren. Deuren met een HPL-toplaag geven het interieur van een gebouw een eigen identiteit en bieden de mogelijkheid om accenten aan te brengen. Kleur kan dienen als herkenning, hout decoren zorgen voor een natuurlijke uitstraling, terwijl een dessin kan zorgen voor rust of juist uitbundigheid. Binnen een interieur kunnen op die manier meerdere accenten worden gecombineerd.  

HPL is sterk

Een deur met een HPL-toplaag is sterk, slijtvast en makkelijk schoon te houden. Daardoor gaan identiteit en lage onderhoudskosten hand-in-hand. De deuren zijn ideaal voor intensief gebruik in allerlei omgevingen en sectoren: van kantoren tot hotels, in het onderwijs en zorginstellingen. Ook voor inpandige woningtoegangsdeuren is een prestatiedeur met een HPL-toplaag een oplossing voor een onderhoudsarme, representatieve entree van de woning.

Voordelen Reinoform HPL deuren

De Reinoform HPL deuren zijn de standaard utiliteitsdeuren met een HPL-toplaag. Het is een bewezen concept waarin gecertificeerde materialen: een vulling  op maat voor de gewenste prestatie; rood hardhout of ons milieuvriendelijke bamboe; afgedekt met HDF-dekplaten zorgen voor de constructie van de deur. De deur kan ook worden afgewerkt met fineer of voorbehandeld worden voor schilderwerk. 

De prestatie blijft 

HPL, High Pressure Laminate, is een hardkunststof toplaag van 0.7 tot 0.8 millimeter. Deze HPL laag heeft geen invloed op de prestaties van de deuren zoals de mate van brand- of geluidwerend, maar des te meer op het uiterlijk en de bescherming van de deur.

Toepassingen & eigenschappen

Afhankelijk van de toepassing kunt u kiezen voor onze standaard utiliteitsdeuren of voor een deur met een extra prestatie-eis. In onze collectie vindt u rookwerkende, geluidwerende, brandwerende, inbraakwerende, stralingwerende, kogelwerende en vochtwerende deuren. Of een combinatie van prestatie-eisen, zoals de woningtoegangsdeur.
Ook hebben wij de materialen waarmee wij onze deuren opbouwen gecertificeerd, zodat we ook Brandklasse B deuren kunnen aanbieden.
De verschillende prestaties kunnen ook gecombineerd worden, zonder dat iemand het verschil kan zien. De kracht én de prestatie van deze deuren zit namelijk in de binnenkant verwerkt.

HPL is maatwerk

De veelzijdigheid van HPL-binnendeuren is onmiskenbaar. Wat uw wensen ook zijn, wij denken met u mee en leveren echt maatwerk. We hebben de kennis en techniek in huis om iedere deur aan uw wensen te laten voldoen. Het resultaat is een complete oplossing voor al uw utiliteitsdeuren.

Productbladen + 3D tekeningen

Deuren met HPL-toplaag
Technische informatie van kozijndetaillering, verwerkingsvoorschriften en glasopening/montage vindt u hier.
Staat voor dé totaaloplossing

FAQ


Is HPL verkrijgbaar in alle kleuren?

De verschillende HPL-fabrikanten maken met elkaar heel veel verschillende effen kleuren. Formica heeft bijvoorbeeld alleen al 120 effen kleuren in de HPL-deurencollectie. Dit maakt unieke combinaties mogelijk. Het is een van de voordelen van HPL dat zowel op kleur als dessins van toepassing is. 

Kan iedere HPL verwerkt worden op een deur?

HPL-toplagen worden door verschillende HPL-fabrikanten aangeboden. De ene fabrikant optimaliseert haar aanbod voor de productie van deuren (door optimale beschikbaarheid en afmetingen), waar de andere fabrikant ervoor kiest om alleen grote afmetingen te leveren. Ook zijn de m2 prijzen veelal hoger wanneer u kiest voor een exclusievere HPL in plaats van reguliere, standaard HPL. Wanneer de HPL-plaat dan ook nog alleen in grotere afmetingen beschikbaar is, brengt dat extra kosten met zich mee.
De keuze van de klant bepaalt wat Reinaerdt inkoopt voor de productie van de deuren. Natuurlijk adviseren wij u graag over de mogelijkheden voor uw project.

Waaruit bestaat een HPL-toplaag?

HPL (High Pressure Laminate) platen bestaan uit fenolhars en cellulose. De kern bestaat uit een aantal lagen van geperste houtvezels of papierpulp (kraftpapier). Het decorpapier voor de toplaag wordt beschermd door melamine hars. De platen worden onder hoge temperaturen en druk geproduceerd. De finish (afwerking) ontstaat door gebruik van persblikken, eventueel gecombineerd met perspapier voor de structuur. HPL platen zijn goed te verwerken op de constructie van de deur.

Is HPL duurzaam?

Deuren met een HPL-toplaag hebben een lange levensduur en zijn in hoge mate onderhoudsvrij. Reinaerdt werkt met de CO2-prestatieladder, het snelst groeiende certificeerbare MVO-instrument van Nederland. In onze transitie naar een duurzame bedrijfsvoering zijn al grote stappen gemaakt. Bijvoorbeeld met ons actieve energie- en grondstoffenbeheer. Onze inzet heeft ertoe geleid dat we in het bezit zijn van het certificaat C02-prestatieladder niveau 4.