Staat voor deuren
 

4.000 duurzame deuren voor CCA Holendrecht

31-03-2020

In Amsterdam Zuidoost maakt een leegstaand kantoorgebouw plaats voor huisvestingstoren CCA Holendrecht, ook wel Our Domain South East genoemd. Het complex telt ruim 1.550 nieuwbouw studio’s en appartementen, waarvan een groot deel bestemd is voor studenten en young professionals. De circa 4.000 binnendeuren zijn geproduceerd en gemonteerd door Reinaerdt.

Utiliteitsbouwdeuren en woningbouwdeuren

Aan het project, dat medio 2018 van start ging en nu de laatste fase ingaat, liggen enkele belangrijke duurzaamheidseisen ten grondslag. Reinaerdt heeft hieraan een belangrijke bijdrage geleverd met de levering van duurzame deuren, die zijn opgebouwd uit PEFC gecertificeerd hout en bamboe, een duurzaam alternatief voor tropisch hardhout, dat we toepassen in 65% van onze projecten. In totaal gaat het om 2.000 utiliteitsbouwdeuren en 2.000 woningbouwdeuren. Volgens de Bosberekentool van FSC besparen we hiermee zo’n 3,3398 m2 bos. De deuren voldoen aan alle gestelde functie-eisen, zoals brand- en geluidwerendheid, waarover we u meer vertellen in onderstaande video.

 

Over CCA Holendrecht

 

CCA Holendrecht wordt ontwikkeld door projectontwikkelaar Blauwhoed en architectenbureau OZ Architecten. Dit in samenwerking met Gemeente Amsterdam en Bouwcombinatie Holendrecht, een samenwerking tussen Wessels Rijssen en Wessels Zeist, twee bij VolkerWessels aangesloten bouwbedrijven. Het totale complex omvat ruim 90.000 m2 nieuwbouw, verspreid over drie bouwdelen, en een ondergrondse parkeergarage van meer dan 10.000 m2. De oplevering staat gepland voor de tweede helft van dit jaar.

 

Onze deur staat altijd open

Bent u geïnteresseerd in onze oplossingen? Wij horen graag wat we voor u kunnen betekenen.

Neem contact op