Staat voor deuren
 

Reinaerdt blijft innoveren en is klaar voor de wetswijziging Brandklasse B

09-02-2023

Brandklasse B eisen, een veel besproken onderwerp in de laatste jaren. Middels de whitepaper vanuit het GND wordt uitgebreid uitleg gegeven over de wijzigingen in eisen voor deuren in Extra Beschermde Vluchtroutes (EBV’s) in nieuwbouw en bestaande bouw.

Reinaerdt heeft uiteraard deuren die voldoen en geleverd kunnen worden onder brandklasse B certificaat, zowel in stalen als houten kozijnen!  Al in 2020 hebben wij voor het gigantische project Amare, het Onderwijs- en Cultuurcomplex in Den Haag, honderden deuren geleverd onder brandklasse B certificaat. Lees er hier meer over.

Uit de geteste configuraties kunnen ook andere prestatiedeuren worden samengesteld, afhankelijk van onder andere gewenste afmetingen. Hierdoor is het mogelijk om vele van onze bij u bekende brand-, rook-, inbraak- en/of geluidwerende deuren uit te voeren als brandklasse B deur. Voor een specifieke uitdaging voorzien wij u natuurlijk graag van de juiste mogelijkheden en oplossingen/producten.

Om het u gemakkelijk te maken, dit zijn concreet de wijzigingen die naar verwachting per 1 juli 2023 van kracht zijn met betrekking tot deuren in EBV’s:

  • De eisen voor regelmatig gebruikte deuren zoals woningtoegangsdeuren en toegang tot toiletruimtes, zijn aangepast van brandklasse B naar brandklasse D.
  • De eisen voor overige deuren die niet regelmatig gebruikt worden zoals meterkast en bergingsdeuren blijven de zwaardere brandklasse B behouden.
  • De wijziging is op nieuwbouw en bestaande bouw van toepassing.
  • De brandklasse van de deuren moeten bepaald worden op basis van de componentmethode. Dat wil zeggen als los deurblad en niet als deurset.
  • Voor elk project is het mogelijk om op basis van gelijkwaardigheid specifieke oplossingen voor te dragen /  het is mogelijk om een klassebepaling aan een deurset voor te leggen als gelijkwaardige oplossing.
  • Nieuwe eis is pas definitief na publicatie in de Staatscourant.

Reinaerdt doet zijn naam eer aan door zo-slim-als-een-vos aan nieuwe ontwikkelingen te werken. Een oplossing nodig voor uw project?
Waar een vraag is, is een antwoord: neem contact op met onze expert Zheng Xiu Lai (roepnaam Li), contactgegevens staan naast dit bericht.

 

Onze deur staat altijd open

Bent u geïnteresseerd in onze oplossingen? Wij horen graag wat we voor u kunnen betekenen.

Neem contact op