Staat voor deuren
 

Bamboe deuren voor Medisch Spectrum Twente

Medisch Spectrum Twente (MST) is een nieuw stadsziekenhuis voor zowel specialistische basiszorg als topklinische zorg. De lichte kleuren en materialen, het vele daglicht en de bomen in de grote atria dragen bij aan een huiselijke en natuurlijke omgeving. Het is een van de grootste niet-academische ziekenhuizen in Nederland. In totaal zijn er door Reinaerdt circa 2750 deuren geleverd.

Energiezuinig gebouw

Met een oppervlakte van 78.000 m2 is het MST het grootste gebouw van Twente en bovendien een van de grootste, niet-academische ziekenhuizen van Nederland. Het gebouw kenmerkt is bovendien zeer duurzaam, door enkele energiezuinige maatregelen. Zo wordt in het gebouw energie opgewekt door middel van een warmte- en koudeopslag in de bodem en vinden er diverse vormen van warmteterugwinning plaats.

Duurzame bamboedeuren

In totaal leverde Reinaerdt circa 2750 deuren. Omdat duurzaamheid een belangrijke rol speelt in het gebouw, is gekozen voor bamboe-deuren. Het gebouw heeft een mix van groene-, brandwerende-, geluidwerende- en stralingwerende deuren. Ook zijn er 51 schuifdeurelementen geleverd en gemonteerd. Hiervan zijn 21 elementen uitgevoerd met een tillift. Deze elementen bieden meer ruimte, vergroten het gebruikersgemak en dankzij de gecertificeerde systemen van Reinaerdt (op basis van Europese normen) voldoen ze aan de specificaties rond veeleisende toepassingen.

Bamboe deuren voor Medisch Spectrum Twente

Medisch Spectrum Twente
Enschede

Opdrachtgever

Medisch Spectrum Twente Enschede

Oplevering

07-2005

Toepassingen

30 minuten brandwerende deuren
Geluidwerende deur 32 - 36 dB
Stralingwerende deuren

Segment

Zorg

Architect

IAA Architecten

Samenwerking met

Bouwcombinatie MST v.o.f. Trebbe Groep Dura Vermeer Bouw Goossen te Pas Bouw

 
 
Meer informatie? Neem contact op met een van onze specialisten

Gerelateerde projecten