Staat voor deuren
 

Brandwerende deuren voor kantoorgebouw NEM Energy

Aan de oostzijde van de A4 schittert het onderkomen van NEM Energy. Het is een stijlvol kantoorgebouw van 10.000 m2 dat onderdeel uitmaakt van het Businesspark A4 in Zoeterwoude. Reinaerdt Deuren leverde en monteerde ruim 200 deuren.

Brandwerende toepassingen

Voor het NEM Energy gebouw heeft deuren met een HPL-toplaag in verschillende kleuren, het randhout is van bamboe. Voor de brandwerendheid zijn er twee typen gebruikt 30 minuten en 60 minuten brandwerend. Enkele 60 minuten brandwerende deuren zijn tevens geluidwerend tot 40,7 dB.

Dubbele deuren als brandwerende afscheiding

Een unieke toepassing in dit project zijn dubbele deuren die in normale stand vast zitten met kleefmagneten en wegvallen in de muur. Bij brand laten de kleefmagneten de deuren los, waardoor een brandwerende scheiding van 30 minuten ontstaat.

NEM Energy en MVSA Architects

Het kantoorgebouw van NEM Energy is ontworpen door MVSA Architects, ook bekend van onder meer het ING-hoofdkantoor (de klapschaats) op de Zuidas en het NS-station Rotterdam Centraal. In beide projecten participeerde Reinaerdt eveneens. Het NEM Energy gebouw bestaat uit vijf verdiepingen en twee parkeerlagen. Het pand kenmerkt zich door de grote open ruimten en heldere constructies, die zorgen voor licht en ruimte. In het atrium, het hart van het gebouw, bevindt zich een espressobar, een bedrijfsrestaurant en diverse facilitaire ruimtes. Op de overige verdiepingen bevinden zich een bibliotheek en vergaderruimten, voorzien van alle faciliteiten.

Brandwerende deuren voor kantoorgebouw NEM Energy

NEM Energy
Zoeterwoude

Opdrachtgever

Rijssenmolen B.V.

Oplevering

01-1980

Toepassingen

30 minuten brandwerende deuren
60 minuten brandwerende deuren
Geluidwerende deur 42 - 46 dB

Segment

Kantoren

Architect

Meyer Van Schooten Architecten

Samenwerking met

IBB Kondor

 
 
Meer informatie? Neem contact op met een van onze specialisten

Gerelateerde projecten