Staat voor deuren
 

Brandwerende deuren voor sportcentrum Activum

Het Activum is het nieuwe sportcentrum van onderwijs- en sportcampus Bentickspark te Hoogeveen. Het nieuwe centrum van in totaal 7.000 vierkante meter groot vormt het nieuwe hart van het portcomplex, bedoeld voor alle scholieren, sporters en recreanten in Hoogeveen en omgeving.

Het Activum springt in het oog door een compact en duurzaam ontwerp met een robuuste uitstraling, dankzij de betonnen plint en de rode bakstenen van de gevel. Het complex beschikt over twee sporthallen en een gymzaal. Eén van de sportzalen is een NOC*NSF-gecertificeerde topsporthal met 1.100 vaste tribuneplaatsen, die met uitschuifbare tribunes uit te breiden zijn tot 2.000 zitplaatsen. 

Het complex grenst aan de zuidzijde aan de nieuwe atletiekbaan, waarop bezoekers uitzicht hebben vanuit de gezamenlijke sportkantine. Ook de topsporthal is van hieruit zichtbaar. Aan de noordzijde van het complex is er de mogelijkheid tot uitbreiding met units voor paramedici en andere functies die aansluiten op onderwijs, sport, bewegen en gezondheid. 

30 en 60 minuten brandwerende deuren

Voor dit project hebben wij in totaal 216 deuren, inclusief hang- en sluitwerk, geleverd en gemonteerd. Van dit aantal beschikken 43 deuren aan weerszijden over een andere toplaag: eiken fineer aan de ene en HPL aan de andere kant. Dit betreffen zowel enkele als dubbele deuren in verschillende diktes. Het gaat om standaard utiliteitsdeuren en brandwerende deuren, die bijdragen aan de brandveiligheid van het complex. De brandwerende prestaties strekken zich uit van 30 tot 60 minuten brandwerend. 

Brandwerende deuren voor sportcentrum Activum

Sportcentrum Activum
Hoogeveen

Opdrachtgever

Gemeente Hoogeveen

Oplevering

07-2016

Toepassingen

30 minuten brandwerende deuren
60 minuten brandwerende deuren

Segment

Leisure

Architect

Diederendirrix Architecten

Samenwerking met

Goossen Te Pas Bouw

 
 
Meer informatie? Neem contact op met Freek Levink

Gerelateerde projecten