Staat voor deuren
 

Brandwerende en geluidswerende deuren van bamboe voor Kollekjesintrum Fryslân

Het Kollekjesintrum Fryslân is het meest duurzame opslagdepot van Nederland, waarin de collecties van vijf Friese musea liggen opgeslagen onder de best mogelijke klimatologische condities. Het betreft de collecties van het Fries Museum Tresoar, het Natuurmuseum Fryslân, het Fries Scheepvaartmuseum en het Frysk Lânbou Museum.

Het op een terp gebouwde complex springt in het oog door zijn roestrode gevels van gepoedercoat aluminium, waartegen klimplanten groeien, die het pand bij het landschap betrekken. Het gebouw bestaat uit een depot, dat via een centrale ontsluitingsgang is gekoppeld aan een kantoorruimte. 

In het ontwerp van LEVS Architecten is sterk ingezet op duurzaamheid. Enkele energiezuinige maatregelen zorgen ervoor dat het totale vermogen van de installaties neerkomt op 26 kW, een waarde die vergelijkbaar is met die van een cv-ketel van een grote eengezinswoning. Verder beschikt het gebouw over 400 PV-panelen, die meer stroom opwekken dan verbruikt wordt, worden de goed geïsoleerde werkruimten gekoeld en verwarmd met een luchtgekoelde warmtepomp en beschikt het pand over ledverlichting en bewegingssensoren.

60 minuten brandwerende deuren van duurzaam bamboe

De museale collecties liggen beschermd opgeslagen achter de door Reinaerdt ontwikkelde en gemonteerde prestatiedeuren. De deuren zijn geluidwerend en tot wel 60 minuten brandwerend. Naast deze prestatiedeuren leverden we ook enkele standaard utiliteitsdeuren, inclusief hang- en sluitwerk. In het verlengde van het duurzaamheidsconcept zijn alle deuren uitgevoerd met bamboe randhout en bamboe fineer en met de maximale hoogtemaat van 2990 mm geproduceerd en geleverd.

Brandwerende en geluidswerende deuren van bamboe voor Kollekjesintrum Fryslân

Kollekjesintrum Fryslân
Leeuwarden

Opdrachtgever

Stichting Kolleksjesintrum Fryslân

Oplevering

05-2016

Toepassingen

60 minuten brandwerende deuren
Standaard Utiliteitsdeur

Segment

Kantoren

Architect

LEVS architecten

Samenwerking met

Bouwgroep Dijkstra Draisma

 
 
Meer informatie? Neem contact op met Marcel Trooster

Gerelateerde projecten