Staat voor deuren
 

Brandwerende én geluidswerende deuren voor Performance Factory Enschede

De polaroidfabriek in Enschede – een voormalige weverij – is nieuw leven in geblazen. Het complex is omgebouwd tot de Performance Factory: een ontmoetingsplek waar maandelijks veel evenementen en activiteiten worden georganiseerd. Een mooi project, waarvoor Reinaerdt ruim 200 deuren heeft geproduceerd en gemonteerd.

Door een fraai ontwerp en herbestemming van de oude textielfabrieken is de Performance Factory nu een boeiend en bruisend decor voor kantoren, cultuur, kunst, wijkraad, Stadskantine en Stadswerkplaats. Omdat bestaande constructies zoveel mogelijk in stand zijn gehouden, ademt het complex nog altijd de karakteristieke, industriële sfeer van vroeger. Gezien de vele nieuwe, veeleisende functies van het pand was het zaak de daglichttoetreding aanzienlijk te verhogen. Hiervoor waren enkele forse ingrepen noodzakelijk. Overal in het 137 meter lange en 66 meter diepe pand zijn vloeren en gevels uitgezaagd, waarmee zogeheten lichtstraten zijn gecreëerd, die alle gangen en flexkantoren voorzien van voldoende daglicht. 

42 dB geluidswerende deuren

Gezien de uiteenlopende functionaliteiten van het gebouw was er een verscheidenheid aan prestatiedeuren gewenst. Omdat het complex ook ruimte biedt aan veel werkplekken, waar gebruikers geconcentreerd willen werken, zijn er 42 dB geluidswerende deuren toegepast.

60 minuten brandwerend, gecombineerd met 40 dB geluidsisolatie

Daarnaast zijn 60 minuten brandwerende deuren geleverd, waarvan enkele gecombineerd zijn met 40 dB geluidsisolatie. Het betreft zowel enkele als dubbele deursets met een witte en donkergrijze HPL-toplaag en glasopeningen. De deuren zijn opgebouwd uit o.a. bamboerandhout en door ons gemonteerd, inclusief het hang- en sluitwerk.

Brandwerende én geluidswerende deuren voor Performance Factory Enschede

Performance Factory
Enschede

Opdrachtgever

Woningcorporatie Domijn

Oplevering

06-2018

Toepassingen

60 minuten brandwerende deuren
Geluidwerende deur 42 - 46 dB

Segment

Leisure

Architect

bct architecten, ingenieurs en adviseurs

Samenwerking met

Aannemersbedrijf Haafkes

 
 
Meer informatie? Neem contact op met Bert van Doorn

Gerelateerde projecten