Staat voor deuren
 

Brandwerende en geluidwerende hoteldeur in één

Het Van der Valk hotel in Enschede heeft een zichtlocatie aan de A35, een belangrijke toegangsweg tot de stad. Reinaerdt leverde geluidswerende deuren tot 42 dB in veel gevallen gecombineerd met een brandwerendheid van 60 minuten.

60 minuten brandwerend i.c.m. geluidswerend tot 42 dB

In hotels wordt geluidswering gezien als een belangrijke vorm van privacy. Daarnaast zijn er strenge voorschriften rondom de brandwerendheid. Reinaerdt leverde geluidswerende deuren tot 42 dB, vaak in combinatie met een brandwerendheid tot 60 minuten. Alle deuren zijn geproduceerd van duurzaam FSC-hout en geleverd met bamboe randhout.

Compleet concept hoteldeuren

Het hotel in Enschede is ontworpen door van-der-valk-huisarchitect Paul Teunissen. Met zijn 12 verdiepingen en hoogte van circa 47 meter is het gebouw een onmisbare eyecatcher. Het hotel heeft een oppervlakte van 15.000 m2. Naast 152 royale kamers en luxe suites beschikt het complex over diverse vergaderzalen, een restaurant, parkeervoorzieningen onder het hotel en een wellness-centre, inclusief zwembad.

Duurzaamheidsgarantie

Voor de maatregelen die Van der Valk heeft genomen ten aanzien van duurzaamheid werd het gebouw onderscheiden met de Green Key-certificering. Zo wordt de afzuiging van de keuken gebruikt om het gebouw te verwarmen en zijn de ramen voorzien van triple-glas. Verder heeft het hotel relatief kleine koelcellen, aangezien alle producten dagvers worden ingekocht en er zo min mogelijk wordt weggegooid.

Brandwerende en geluidwerende hoteldeur in één

Van der Valk
Enschede

Opdrachtgever

Van der Valk

Oplevering

07-2016

Toepassingen

60 minuten brandwerende deuren
Geluidwerende deur 42 - 46 dB

Segment

Leisure

Architect

Paul Teunissen

Samenwerking met

Dura Vermeer Bouw

 
 
Meer informatie? Neem contact op met Marcel Trooster

Gerelateerde projecten