Staat voor deuren
 

Duurzame bamboe deuren voor WTC Hengelo

Het voormalige schoolgebouw UTS/MTS Hofstede, aan het industrieterrein in Hengelo, is omgebouwd tot het World Trade Center Twente: het centrale aanspreekpunt voor het MKB dat bedrijven ondersteunt nationaal en internationaal concurrerend te zijn. Een grootschalig project van samenwerkende partijen, waaronder Reinaerdt.

Het gebouw is nieuw leven in geblazen met behoud van de aanwezige materialisatie, structuur en transparantie. Het WTC Twente kenmerkt zich vooral door een uitnodigende, open werk- en ontmoetingsplaats, die multifunctioneel en flexibel te gebruiken is. In de verschillende werk- en vergaderruimtes wisselt het kleurgebruik zich af van ingetogen naar expressief, waarmee het interieur goed combineert met de beeldende kunst en beton-mozaïek in de voorgevel van het gebouw.

Geluidswerende én brandwerend deuren

In werk- en vergaderruimtes is het van belang dat er geconcentreerd gewerkt kan worden. Geluidshinder van buiten de ruimte kan deze concentratie verstoren. Om deze geluidshinder te minimaliseren, hebben wij meerdere geluidswerende deuren geproduceerd en gemonteerd. 

Omdat er in openbare gebouwen als het WTC Twente ook strenge brandveiligheidseisen gelden, zijn de geluidswerende deuren tevens brandwerend tot 30 minuten. De deuren zijn opgebouwd uit bamboe: een duurzaam alternatief voor tropisch hardhout dat zich op dezelfde manier gedraagt. Ook bij brand voldoen ze aan de gestelde eisen. Tot slot zijn enkele standaard HPL-deuren geleverd. 

Duurzame bamboe deuren voor WTC Hengelo

World Trade Center
Hengelo

Opdrachtgever

Projectbureau Hart van Zuid

Oplevering

11-2017

Toepassingen

30 minuten brandwerende deuren
Geluidwerende deur 32 - 36 dB

Segment

Kantoren

Architect

MAS Architecten

Samenwerking met

Van Wijnen

 
 
Meer informatie? Neem contact op met Roland Bosch

Gerelateerde projecten