Staat voor deuren
 

Geluidswerende en brandwerende deuren voor Rechtbank Zwolle

De rechtbank van Overijssel te Zwolle is in 2013 onderworpen aan een grootschalige renovatie en nieuwbouw in opdracht van het Rijksvastgoedbedrijf. De bestaande ruimte is uitgebreid met een aanbouw van maar liefst 26.826 m2. Een project met een bijzonder hoge logistieke en planmatige complexiteit.

De nieuwbouw bestaat uit zeven bouwlagen, inclusief twee ondergrondse parkeerlagen. Op de eerste verdieping zijn elf zittingszalen, raadkamers en een bibliotheek gevestigd. Erboven bevinden zich drie kantoorlagen met daarin vier patio’s. De begane grond boven de parkeergarage verbindt de nieuwe met de oude rechtbank, die na de nieuwbouw volledig is gerenoveerd. 

De bestaande bouw beschikt over een nieuwe hoofdentree en biedt ruimte aan diverse facilitaire functies, zoals opslag, archief, cellen, verhoorkamers en technische ruimtes. De installaties zijn compleet vernieuwd, de bestaande gevelpuien zijn vervangen en diverse ruimtes zijn opnieuw ingedeeld en ingericht.

Brandveiligheid en geluidsisolatie gewaarborgd 

In rechtszalen wordt gebruik gemaakt van versterkingsapparatuur, waardoor er hogere eisen gelden m.b.t. de geluidsisolatie. Dat geldt ook voor de in de rechtbank aanwezige verhoorkamers, waar vertrouwelijke gesprekken worden gevoerd. Daarom zijn wij gevraagd voor de productie en montage van diverse geluidswerende deuren, waarmee de geluidsisolatie en privacy zijn geborgd. 

Om ook te beantwoorden aan de brandveiligheidseisen van het BBL, zijn de deuren tevens 30 en 60 minuten brandwerend. De deuren zijn opgebouwd van duurzame materialen als bamboe en FSC-gecertificeerd hardhout en door ons on-site gemonteerd. 

Geluidswerende en brandwerende deuren voor Rechtbank Zwolle

Rechtbank
Zwolle

Opdrachtgever

Rijksvastgoedbedrijf

Oplevering

06-2013

Toepassingen

30 minuten brandwerende deuren
60 minuten brandwerende deuren
Geluidwerende deur 32 - 36 dB

Segment

Kantoren

Architect

Rob Hootsmans

Samenwerking met

Bouwcombinatie Dura Vermeer/ Trebbe

 
 
Meer informatie? Neem contact op met Roland Bosch

Gerelateerde projecten