Staat voor deuren
 

Geluidswerende en brandwerende deuren voor Ziggo Dome

De Ziggo Dome is een inmiddels beroemde concerthal waar nationale en internationale artiesten van naam optreden. De zaal, de grootste in Nederland, heeft een capaciteit van 17.000 bezoekers. De deuren, brandwerend en onder meer voor de vluchtroutes, werden geleverd door Reinaerdt.

Multifunctionele zaal

Internationale artiesten selecteren hun zalen op basis van capaciteit; deze is idealiter tussen de 12.000 en 20.000 bezoekers. Met een capaciteit van 17.000 bezoekers is de Ziggo Dome Nederlands eerste concertzaal, die aan deze verwachting voldoet. Het gebouw is tevens geschikt voor meer evenementen dan alleen concerten, denk aan sportevenementen. Het gebouw springt in het oog door de opvallende buitenmuren. Deze zijn bekleed met 840.000 ledlampjes, waarmee videobeelden afgespeeld kunnen worden. Hierdoor wordt de complete gevel één groot videoscherm.

Van geluidswerende deuren tot vluchtdeuren

In een concertzaal is een goede akoestiek van essentieel belang. Zo zijn de wanden voorzien van akoestisch materiaal en staat de buitenmuur trillingvrij van de constructie als een stolp om het gebouw heen, waardoor geluidstrillingen niet naar buiten kunnen. De extra aandacht voor akoestiek stelde hoge geluidseisen aan de deuren van de concertzaal. Reinaerdt leverde en monteerde geluidswerende deuren tot 42 dB. Voor de veiligheid werden door Reinaerdt speciale vluchtdeuren ontwikkeld, uitgevoerd met paniekfuncties, paniekbalken en vluchtroutes, waarmee het pand snel ontruimd kan worden in geval van calamiteiten. Tot slot werden veel brandwerende deuren (30 – 60 minuten) geleverd. In totaal ging het om 1.115 elementen.

Geluidswerende en brandwerende deuren voor Ziggo Dome

Ziggo Dome
Amsterdam

Opdrachtgever

Black Box Real Estate B.V.

Oplevering

06-2012

Toepassingen

30 minuten brandwerende deuren
60 minuten brandwerende deuren
Geluidwerende deur 42 - 46 dB

Segment

Leisure

Architect

Benthem Crouwel Architekten

Samenwerking met

Strukton Bouw

 
 
Meer informatie? Neem contact op met Marcel Trooster

Gerelateerde projecten