Staat voor deuren
 

Inbraakwerende én brandwerende deuren voor International Criminal Court

Het International Criminal Court (ICC), ook wel Internationaal Strafhof, is een gerechtsgebouw voor de berechting van verdachten van internationale (oorlogs)misdaden. Het zetelt in een nieuw hoofdkantoor in Den Haag, dat in 2015 is opgeleverd. Een complex nieuwbouwproject waar Reinaerdt aan bijdroeg met de productie en montage van 1.000 deuren.

De nieuwbouw heeft een vloeroppervlak van maar liefst 54.600 m2 en bestaat uit vijf kantoren (office wings) en een zogenaamde Court Tower. Het totale complex biedt ruimte aan 3 rechtszalen, 1.200 werkplekken en verschillende andere faciliteiten: een conferentiecentrum, een restaurant, een bibliotheek over internationaal strafrecht, wachtruimten voor getuigen, een perscentrum en een magazijn met opslag. Rondom het gebouw is een compleet landschap van 72.000 m2 ingericht met onder andere een fietsenstalling voor 425 fietsen en een parkeerterrein voor 511 auto’s van stafleden en bezoekers.

Inbraakwerende deuren met klasse RC2 en RC3

Omdat er in het ICC internationale verdachten van zeer ernstige feiten moeten voorkomen, kent het gebouw een complex programma van eisen met zeer hoge veiligheidseisen. Ook voor wat betreft de deuren in het gebouw. Deze eisen hebben wij ingewilligd met onze inbraakwerende deuren met weerstandsklasse RC2 en weerstandsklasse RC3 voor de ruimtes met een verhoogd veiligheidsrisico. Om ook de brandveiligheid te borgen, beschikt het ICC over een groot aantal brandwerende deuren, die ook geluidsisolerend zijn. Alle deuren zijn on-site afgehangen door onze vakkundige monteurs, die eerst moesten worden gescreend, als onderdeel van de strenge beveiliging van het gebouw.

Inbraakwerende én brandwerende deuren voor International Criminal Court

ICC
Den Haag

Opdrachtgever

International Criminal Court (ICC) Permanent Premises

Oplevering

11-2015

Toepassingen

30 minuten brandwerende deuren
Geluidwerende deur 32 - 36 dB
Inbraakwerende deur RC2
Inbraakwerende deur RC3

Segment

Kantoren

Architect

Schmidt hammer lassen architects

Samenwerking met

Bouwcombinatie Courtys: Boele & van Eesteren en Visser & Smit Bouw

 
 
Meer informatie? Neem contact op met Bert van Doorn

Gerelateerde projecten