Staat voor deuren
 

Met 60 minuten brandwerende deuren is de brandveiligheid Atlas Theater gewaarborgd.

Het ATLAS Theater midden in het centrum van Emmen is een multifunctionele accommodatie voor elk type voorstelling en voorzien van alle moderne faciliteiten. Reinaerdt Deuren leverde de 60 minuten brandwerende deuren.

ATLAS Theater is multifunctioneel

In 2016 opende Gemeente Emmen de deuren van de gloednieuwe schouwburg. Dankzij de vele faciliteiten van het pand is het ATLAS Theater een ideale locatie voor uiteenlopende gelegenheden. Zo heeft het gebouw twee theaterzalen, maar is er ook ruimte voor vergaderingen, congressen, diners en productpresentaties. Deze veelzijdigheid stelt hoge eisen aan de deuren van het pand, die in opdracht van de gemeente door Reinaerdt zijn geproduceerd. 

Brandvertragende deuren in het Atlas Theater

Om de veiligheid van bezoekers te garanderen, worden er in publieke gebouwen als het ATLAS Theater strenge eisen gesteld aan bouwkundige brandveiligheid. Voor het ATLAS Theater produceerde Reinaerdt een grote hoeveelheid 60 minuten brandwerende deuren, gecertificeerd volgens NEN-EN 1634-1, de Europese norm voor brandveiligheid. 

Combinatie met geluidwerend

De verschillende zalen in het theater kunnen gelijktijdig in gebruik zijn, waardoor er specifieke wensen op het gebied van akoestiek en geluidsisolatie zijn. Geluidslekkage door het gebruik van geluidsapparatuur in de zalen moest zoveel mogelijk voorkomen worden. Reinaerdt leverde een reeks deuren die geluidswerend zijn en een isolatiewaarde hebben van 42 tot 46 decibel, gecombineerd uiteraard met de eis voor brandwerendheid (60 minuten).
 

Met 60 minuten brandwerende deuren is de brandveiligheid Atlas Theater gewaarborgd.

Atlas Theater
Emmen

Opdrachtgever

Gemeente Emmen

Oplevering

01-2014

Toepassingen

60 minuten brandwerende deuren
Geluidwerende deur 42 - 46 dB

Segment

Leisure

Architect

Henning Larsen Architects i.s.m. Van den Berg Groep

Samenwerking met

Dura Vermeer Bouw Hengelo

 
 
Meer informatie? Neem contact op met Marcel Trooster

Gerelateerde projecten