Staat voor deuren
 

Woningbouw- en utiliteitsdeuren voor multifunctioneel Hart van Vathorst

Het Hart van Vathorst is een multifunctioneel project, dat ruimte biedt aan twee zorginstellingen, een kerk en een kindercentrum. Het gebouw is zo ontworpen dat de ruimte van 11.000 m2 flexibel kan worden ingedeeld, zodat de verschillende doelgroepen optimaal gebruik kunnen maken van de aanwezige faciliteiten. Omdat het complex zowel een woon- als een werkfunctie heeft is er grote diversiteit aan deuren geleverd: van woningbouwdeuren tot geluid- en brandwerende utiliteitsdeuren.

Uniek en multifunctioneel complex

Het in maart 2016 opgeleverde Hart van Vathorst is gebouwd door Lithos Bouw & Ontwikkeling in opdracht van Zenzo Maatschappelijk Vastgoed. Het ontwerp komt van Jorissen Simonetti Architecten en N3O Architecten, die in de constructie rekening hebben gehouden met de multifunctionele eigenschappen van het pand. Centraal in het pand bevindt zich een restaurant, waar wijkbewoners elkaar kunnen ontmoeten voor koffie, thee en lunch. Het restaurant beschikt over een eigen tuin, die wordt ingezet als moestuin voor de dagbesteding. Daarnaast is er een kerkzaal, die tevens dienstdoet als theater- en vergaderzaal. Deze flexibiliteit maakt het mogelijk dat veel verschillende (zorg)partijen gebruik kunnen maken van hetzelfde gebouw en de vorm waarborgt bovendien dat er tussen de verschillende gebruikers veel samengewerkt kan worden. 

Woningdeuren, schuifdeuren en utiliteitsdeuren

Het Hart van Vathorst kent zowel een woon- als een werkfunctie, waardoor er ook twee typen deuren geleverd moesten worden. Reinaerdt leverde in totaal 140 woningdeuren en 430 utiliteitsdeuren, waarvan een aantal is uitgevoerd met ABS-kantafwerking. Het gaat hier om dertig tot zestig minuten brandwerende deuren en om geluidswerende deuren van 38 dB. Hiermee zijn ook de eisen met betrekking tot brandveiligheid en geluidsisolatie geborgd. Daarnaast werden enkele schuifdeurencombinaties met geïntegreerde borstels en/of tillift onderbreking geleverd.

Woningbouw- en utiliteitsdeuren voor multifunctioneel Hart van Vathorst

Hart van Vathorst
Amersfoort

Opdrachtgever

Zenzo Maatschappelijk Vastgoed

Oplevering

03-2016

Toepassingen

30 minuten brandwerende deuren
60 minuten brandwerende deuren
Geluidwerende deur 37 - 41 dB
Standaard Utiliteitsdeur

Segment

Wonen

Architect

Borgerink Architecten i.o. van Jorissen Simonetti Architecten

Samenwerking met

Lithos bouw & ontwikkeling

 
 
Meer informatie? Neem contact op met Mushin Güngör

Gerelateerde projecten