Staat voor deuren
 

Zware geluidswerende deuren voor politiebureau Hermandad in Enschede

Het bureau van de Politie-Eenheid Oost-Nederland in Enschede heeft een volledige transformatie ondergaan. Zowel de interne structuur als de buitengevel van het ongeveer 12.000 m2 grote pand zijn opgeknapt en weer bij de tijd. Een grootschalige verbouwing, waarvoor Reinaerdt 150 deuren heeft geproduceerd en gemonteerd, waaronder geluidwerende en vochtwerende deuren.

Het politiebureau bestaat uit een kelder en vier bouwlagen. De traditionele ‘kantoren-gang-kantoren’ structuur van het ruim 35 jaar oude pand is gesloopt en heeft plaats gemaakt voor een nieuwe, prettige werkruimte met een open karakter en een symmetrische ruimteverdeling, die zorgt voor rust en eenheid. De werkplekken bevinden zich bij de gevel en de interne gebieden zijn ingericht als ontmoetingszones met pantry’s, lockers, service-units en vergaderkamers. De buitengevel springt in het oog door een mooie blauwe coulisse, die het metselwerk bedekt en direct associeert met de politie.

Geluidswerende deuren, HPL-deuren en vochtwerende deuren

In politiebureaus worden veel vertrouwelijke gesprekken gevoerd. Dat stelt hoge eisen aan de geluidsisolatie van bepaalde vertrekken. Deze hebben wij ingewilligd met zware, geluidswerende deuren, die de geluidsisolatie naar het gewenste niveau brengen. Ook zijn er vochtwerende deuren toegepast in de aanwezige douche- en toiletruimtes. Naast deze prestatiedeuren bevat het politiebureau een reeks standaard utiliteitsbouwdeuren met een HPL-toplaag.

Energielabel A

Doel van de verbouwing was ook om het pand te verduurzamen. Dit door de isolatiewaardes te verbeteren met toepassing van een nieuwe schil en door installaties duurzaam te vervangen. Uiteindelijk is het energielabel verbeterd van label G naar A.

Zware geluidswerende deuren voor politiebureau Hermandad in Enschede

Politiebureau Hermandad
Enschede

Opdrachtgever

Politie Eenheid Oost-Nederland

Oplevering

01-2016

Toepassingen

Geluidwerende deur 47 dB
Vochtwerende deur voor vochtige ruimtes

Segment

Kantoren

Architect

bct architecten, ingenieurs en adviseurs

Samenwerking met

WBC Winterswijk

 
 
Meer informatie? Neem contact op met Roland Bosch

Gerelateerde projecten