Staat voor deuren
 

Wanneer is een brandwerende deur verplicht?

Op deze vraag is geen standaardantwoord. Of een brandwerende deur verplicht is, wordt bepaald door wat er in het Bouwbesluit is opgenomen en wat het bevoegd gezag, zoals de brandweer, mogelijk aanvult. Voor de utiliteitsbouw en de woningbouw gelden verschillende normen. Brandwerende deuren zijn een onmisbaar element in bijvoorbeeld appartementencomplexen, woontorens en kantoorgebouwen, maar ook in theaters, sportcomplexen en scholen.

Bij brand speelt de brandwerende deur een essentiële rol. Vluchtwegen worden voor een bepaalde tijd beschermd, zodat men veilig kan vluchten. Brandwerendheid wordt aangegeven in minuten weerstand. Bijvoorbeeld: bij 60 minuten brandwerendheid, beschermt dit element 60 minuten tegen onder andere branddoorslag.

Bouwbesluit en brandwerende deuren

De keuze voor het type brandwerende deur (30, 60, 90 of 120 minuten brandwerendheid) in een project wordt bepaald door de wet- en regelgeving. De specificaties waaraan de gekozen deur-kozijn-combinaties dienen te voldoen, staan meestal omschreven in het bestek of programma van eisen, of worden door de opdrachtgever/aannemer opgenomen in de technische omschrijving. Hierin staat de prestatie-eis en eventuele verdere specificaties, zoals de dikte van de deur, het hang- en sluitwerk en de details van het kozijn. Let bij alle punten goed op de details, aangezien de kleinste afwijking de brandwerendheid van deur al kan beïnvloeden.

Eigenschappen brandwerende deuren

Hoe brandwerend een deur is, wordt dus uitgedrukt in minuten. Wij bieden deuren die 30, 60, 90 of maar liefst 120 minuten brandwerend zijn. Welke classificatie het beste in uw project past, hangt af van de gestelde eisen en toepassing. Tevens is een groot aantal van onze brandwerende deuren te combineren met andere prestaties, zoals rookwerendheid, geluidwerendheid en/of inbraakwerendheid.

Brandwerende deuren zijn in verschillende maten en uitvoeringen leverbaar. U kunt kiezen uit verschillende toplagen, bijvoorbeeld HPL (kunststof), fineer of gegrond ten bate van schilderwerk. De prestatie van onze brandwerende deuren is onafhankelijk van de gekozen toplaag.

Ook voorzien we, indien gewenst, onze brandwerende deuren van een glasopening of een spion binnen de certificering. De glasopening is eventueel op te splitsen in meerdere vlakken.

We gaan graag met u in gesprek over de mogelijkheden.

Brandwerende deur met GND-garantie

Brandwerende deuren met een GND-garantie, herkenbaar aan het label in de scharnierzijde van de deur, voldoen zeker aan de gewenste prestatie. Reinaerdt Deuren levert brandwerende deuren altijd met een GND-garantie.

Montage conform richtlijnen

Het is belangrijk te beseffen dat de gewenste prestaties van een brandwerende deur alleen behaald worden als de deur-kozijn-combinatie correct wordt gemonteerd. Onze monteurs zijn specialisten en gaan nauwgezet en conform alle richtlijnen te werk. Zo bent u verzekerd van een optimale prestatie en de gevraagde kwaliteit.

Advies over brandwerende deuren

Als producent en totaalleverancier zijn wij in staat u te informeren over de volledige breedte van uw vraagstuk. Wij voorzien u dan ook graag van deskundig advies.

 
Meer informatie? Neem contact op met een van onze specialisten

Onze deur staat altijd open

Bent u geïnteresseerd in onze oplossingen? Wij horen graag wat we voor u kunnen betekenen.

Neem contact op