Staat voor deuren
 

Wat voor materialen worden gebruikt voor de deuren?

Bij de productie van utiliteitsbouwdeuren en woningbouwdeuren passen we veel duurzame materialen toe. Bent u op zoek naar een standaard deur of een inbraakwerende, brandwerende of rookwerende deur? Of een deur voor een specifieke toepassing? Met het toepassen van specifieke materialen stellen we deze voor u samen.

Reinaerdt gebruikt FSC- en PEFC-gecertificeerd hout

Reinaerdt is vooruitstrevend in het gebruik van duurzame materialen bij de productie van deuren. We zijn onder meer FSC- en PEFC-gecertificeerd. Dat is het bewijs dat we bij de productie van deuren hout gebruiken dat afkomstig is uit duurzame en verantwoord beheerde bossen. Ook passen we al jaren vlasvulling toe: een duurzame vervanger voor spaanplaatvulling.

Bamboe voor utiliteitsdeuren

Bij de productie van utiliteitsdeuren gebruiken we MOSO-bamboe. Kwalitatief is bamboe gelijk aan tropisch hardhout, maar bamboe is veel minder milieubelastend. Het materiaal heeft alle relevante kracht-, brand- en duurtesten doorstaan en heeft diverse voordelen. Zo is bamboe een van de snelst groeiende hernieuwbare grondstoffen.

Welke materialen worden gebruikt in prestatiedeuren?

Welke deur u ook nodig heeft voor uw toepassing: Reinaerdt produceert kwalitatief hoogstaande deuren, met of zonder extra prestatie-eisen. Denk aan brandwerende deuren, geluidwerende deuren of inbraakwerende deuren (of een combinatie daarvan). De gewenste prestatie-eisen worden behaald door de juiste materialen toe te passen. Zo zijn geluidwerende deuren van Reinaerdt opgebouwd uit verschillende materialen met ieder hun specifieke geluidwerende eigenschappen, afhankelijk van het gewenste niveau voor geluidsisolatie.

functie deuren

Vochtwerende deuren van Reinaerdt

Reineaerdt produceert ook deuren voor specifieke toepassingen. De toepassing stelt specifieke eisen aan het materiaal dat wordt gebruikt. Zo zijn in vochtige ruimte en natte cellen, zoals zwembaden en douche- en toiletruimtes, hout en water geen goede combinatie. Reinaerdt heeft hiervoor een groot assortiment vochtwerende deuren. De vochtwerendheid van de deur wordt gegarandeerd dankzij de vele watervaste materialen waaruit deze is opgebouwd.

Stralingwerende deuren van Reinaerdt

Ruimtes waar met stralingsapparatuur wordt gewerkt? Daarvoor is een stralingwerende deur noodzaak. Het deurblad van onze stralingwerende deuren van Reinaerdt is voorzien van een loodschild dat kan variëren in dikte. Hoe dikker het loodschild, hoe beter de deur bestand is tegen straling zoals gammastralen, röntgenstralen en neutronen.

Kogelwerende deuren van Reinaerdt

Onze kogelwerende deuren zijn geschikt voor ruimtes waar extreem hoge veiligheidseisen gelden. De vulling bepaalt de kogelwerende werking van een deur. De vulling van onze kogelwerende deuren bestaat uit kruislings onder hoge druk verlijmde okoumé fineerlagen met aan beide zijden een 2 mm dikke staalplaat. Ook is voor kogelwerende deuren speciaal hang- en sluitwerk noodzakelijk, dat tevens bij ons verkrijgbaar is.

Bekijk ons assortiment prestatiedeuren

Woningtoegangsdeuren van Reinaerdt

Onze inpandige woningtoegangsdeuren zijn functioneel en een mooi visitekaartje van de woning, dankzij de vele bewerkingsmogelijkheden. U heeft bijvoorbeeld de keuze uit verschillende toplagen: schilderkwaliteit, witlak, hardkunststof en fineer. Ook is er veel mogelijk ten aanzien van glasopeningen en –toepassingen.

Totaaloplossing van Reinaerdt

Reinaerdt levert een totaaloplossing. Van projectniveau, waarbij we alle deuren produceren, leveren en monteren, tot op het kleinste detail. Wilt u een deur met een standaard hoogte of juist drie meter hoog? Een bovenlicht of de toplaag van de deur doortrekken in het spiegelstuk? Reinaerdt produceert, levert en monteert het allemaal, inclusief sluitwerk, beslag en deurkozijnen.

 
Meer informatie? Neem contact op met een van onze specialisten