Staat voor deuren
 

Brandwerende deuren én geluidswerende deuren voor Saxion Stadscampus Enschede

De stadscampus van het Saxion is in 2015 uitgebreid met een vierde gebouw. De nieuwbouw van in totaal 8.000 m2 groot telt 164 Reinaerdt deuren, die variëren van standaard utiliteitsbouwdeuren tot brandwerende deuren.

Het nieuwe complex – Edith Stein genaamd –  bestaat uit vier bouwdelen, die samen de suggestie wekken van één gebouw. Het gebouw heeft een karakteristieke uitstraling door de decoratieve patronen in de gevels, die terugkomen in het metselwerk van oude gebouwen in de directe omgeving. Hiermee sluit de nieuwbouw goed aan op het stadsbeeld. 

In het nieuwe gebouw zijn de PABO, de technische laboratoria en de Lego Education Innovation Studio van de hogeschool gevestigd. Met de nieuwbouw heeft de campus nu een vloeroppervlak van in totaal 105.000 m2 groot, waarop circa 18.000 studenten en 2.000 medewerkers worden gehuisvest. 

Van HPL-deuren tot 60 minuten brandwerende deuren

Voor dit project heeft Reinaerdt 164 deuren geproduceerd en gemonteerd. Naast enkele standaard utiliteitsbouwdeuren met een HPL-toplaag gaat het om een reeks 60 minuten brandwerende deuren, waarmee wordt beantwoord aan de strenge brandveiligheidseisen, die er vanuit het bouwbesluit worden gesteld aan openbare utiliteitsgebouwen, zoals hogescholen. Om er geconcentreerd aan het werk te kunnen, dienen bepaalde ruimtes naast brandveilig ook voldoende geluidsisolerend te zijn. Daarom zijn ook onze geluidswerende deuren toegepast.

Brandwerende deuren én geluidswerende deuren voor Saxion Stadscampus Enschede

Saxion Stadscampus
Enschede

Opdrachtgever

Saxion Hogescholen

Oplevering

09-2015

Toepassingen

60 minuten brandwerende deuren
Geluidwerende deur 37 - 41 dB

Segment

Onderwijs

Architect

IAA Architecten

Samenwerking met

Aannemersbedrijf Haafkes

 
 
Meer informatie? Neem contact op met Roland Bosch

Gerelateerde projecten