Staat voor deuren
 

Brandwerende deuren voor PJ Troelstraschool in Amsterdam

Wegens veroudering van het pand en het toenemende aantal leerlingen is besloten een nieuw schoolgebouw te bouwen voor de Pieter Jelles Troelstraschool in Amsterdam. Reinaerdt is gevraagd voor de productie en montage van 134 HPL-deuren, waarvan een aantal brandwerende deuren.

Brandwerende deuren en standaard HPL-deuren

Het bouwbesluit stelt strenge brandveiligheidseisen aan openbare utiliteitsgebouwen, zoals schoolgebouwen. De brandveiligheid van de PJ Troelstraschool is gewaarborgd met onze 30 minuten brandwerende deurstellen van 40 mm dik. Deze deuren dienden naast brandveilig ook duurzaam te zijn. Daarom zijn ze door ons opgebouwd uit PEFC-gecertificeerd hardhout én bamboe: een duurzaam alternatief voor hardhout, waarmee wij ook onze brandwerende deuren mogen produceren. Daarnaast zijn diverse standaard utiliteitsdeuren geleverd met een HPL-toplaag.

Schuifdeuren stimuleren samenwerking 

Het nieuwe schoolgebouw beschikt over units van 4 of 5 lokalen, die zijn geclusterd rondom leerpleinen. De lokalen zijn met brede, transparante schuifdeuren verbonden met elkaar en met de aangrenzende leerpleinen, om zo de samenwerking tussen de groepen binnen een unit te stimuleren. Deze indeling borgt de kleinschaligheid en flexibiliteit van het schoolgebouw.

Het gebouw beschikt verder over een multifunctionele aula, waarin ruimte is voor een voorstelling of een presentatie aan bijvoorbeeld ouders. Beweging wordt door de school gestimuleerd met de volledig ingerichte gymzaal, multifunctionele speellokalen en een speelterrein rondom het schoolgebouw.

Brandwerende deuren voor PJ Troelstraschool in Amsterdam

PJ Troelstraschool
Amsterdam

Opdrachtgever

HEVO

Oplevering

10-2017

Toepassingen

30 minuten brandwerende deuren
Standaard Utiliteitsdeur

Segment

Onderwijs

Architect

Bonnemayer Architecten

Samenwerking met

Stichting Westelijke Tuinsteden (initiatief) Kormelink

 
 
Meer informatie? Neem contact op met Roland Bosch

Gerelateerde projecten