Staat voor deuren
 

Groene duurzame deuren voor Integraal Kindcentrum Magenta in Delden

Het Integraal Kindcentrum Magenta in Delden, een multifunctioneel gebouw waar o.a. drie basisscholen, kinder- en peuteropvang samenkomen. Een van de meest gezonde en duurzame scholen van Europa, onlangs bekroond met de publieksprijs van de Duurzaam Bouwen Awards 2020. Het gebouw is klimaatneutraal, gasloos en heeft in de bouw gebruik gemaakt van vele circulaire, herbruikbare en natuurlijke materialen.

Aan een goede balans tussen duurzaamheid en een fijn leefklimaat heeft Reinaerdt een bijdrage kunnen leveren. Alle geleverde deuren zijn voorzien met bamboe randhout; een kwalitatief, esthetisch en nóg duurzamer alternatief voor tropisch hardhout.

Om het geluid binnen de klaslokalen en overige ruimtes te houden is gebruik gemaakt van geluidwerende deuren met een exacte geluidwaarde van Rw,p 32 dB en Rw,p 37 dB. Daarnaast zijn de meeste deuren voorzien van een glasopening met bamboe glaslatten om toch overzicht te houden en meer ruimte te creëren. De HPL toplaagkleuren wit, grijs en limoen in combinatie met bamboe randhout en glaslatten geven het geheel een frisse uitstraling

Groene duurzame deuren voor Integraal Kindcentrum Magenta in Delden

IKC Magenta
Delden

Opdrachtgever

Gemeente Hof van Twente

Oplevering

05-2020

Toepassingen

30 minuten brandwerende deuren
Geluidwerende deur 32 - 36 dB
Geluidwerende deur 37 - 41 dB

Segment

Onderwijs

Architect

RoosRos Architecten

Samenwerking met

KlaassenGroep

 
 
Meer informatie? Neem contact op met Bert van Doorn

Gerelateerde projecten