Staat voor deuren
 

Brandwerende én geluidswerende deuren voor Saxion Stadscampus

Het Saxion in Deventer is uitgebreid met een nieuwe vleugel aan de spoorzijde van de Handelskade. De ruimte met een oppervlakte van in totaal 6.200 m2 is erbij gekomen om de groei van de school op te vangen. Reinaerdt produceerde en monteerde de 51 deuren van de uitbreiding, waaronder 60 minuten brandwerende deuren.

Het nieuwe gebouw wordt met een centrale hal verbonden aan het reeds bestaande gebouw. In het ontwerp zijn maatregelen getroffen die het gebouw energiezuiniger, duurzamer en onderhoudsarmer maken. Dat heeft ertoe geleid dat het Saxion nu BREEAM-gecertificeerd is. Omdat al veel data in 3D stond is besloten het gehele project op te zetten in een BIM-model. Dit model is door de ROB-stagiaires van het Saxion gebruikt als case om verder uit te werken voor facilitair en bouwkundig beheer en onderhoud. Het nieuwe gebouw is in 2012 in gebruik genomen.

Standaard utiliteitsdeuren en 60-minuten brandwerende deuren

Voor schoolgebouwen als het Saxion gelden hoge eisen voor wat betreft de brandveiligheid. Deze eisen worden mede ingewilligd met onze 60-minuten brandwerende deuren, die nauwkeurig zijn gemonteerd door onze montagedienst. Ook toegepast zijn diverse standaard utiliteitsdeuren met een HPL-toplaag. De deuren hebben een naadloos aangegoten PU-randafwerking, die ze een langere levensduur geeft. Bovendien zijn ze geproduceerd van PEFC-gecertificeerd hout, waarmee ze goed aasluiten op de duurzaamheidseisen van het complex.

Brandwerende én geluidswerende deuren voor Saxion Stadscampus

Saxion
Deventer

Opdrachtgever

Saxion Hogescholen

Oplevering

10-2012

Toepassingen

60 minuten brandwerende deuren
Standaard Utiliteitsdeur

Segment

Onderwijs

Architect

bct architecten, ingenieurs en adviseurs

Samenwerking met

Bouwcombinatie Haafkes/Plegt-Vos VOF

 
 
Meer informatie? Neem contact op met Roland Bosch

Gerelateerde projecten