Staat voor deuren
 

Brandwerende en geluidwerende deuren voor Montessori College

In Nijmegen kunnen middelbare scholieren voortaan terecht in het Montessori College. Het nieuwe schoolgebouw biedt plaats aan 1.300 scholieren en 170 docenten. Reinaerdt leverde in samenwerking met Combi Deuren: 257 deuren en 51 schuifpuien. 

Plannen uitgewerkt in BIM

Het Montessori College is een prachtige, nieuwe leeromgeving met een geheel eigentijdse vormgeving en een uitstekend leerklimaat. Het centrale schoolgebouw is gevestigd aan de Kwakkenbergweg, waar een deel van de bestaande gebouwen zijn gesloopt om ruimte te maken voor twee nieuwe gebouwen: één voor de vmbo-bovenbouw en één voor vmbo-T, havo en vwo. De nieuwbouw is in twee fasen gerealiseerd, zodat de bestaande school in gebruik kon blijven tijdens de bouw. De plannen zijn uitgewerkt in een BIM-omgeving, een werkmethodiek waarbij in een 3D Bouw Informatie Model (BIM), integraal wordt samengewerkt door diverse disciplines in de bouwsector. Risico’s kunnen daardoor al in een vroeg stadium vertaald worden naar kansen.

GPR-score van 8,3

Tijdens de bouw zijn er vele maatregelen getroffen ten behoeve van gezondheid en duurzaamheid. Zo wordt gebruik gemaakt van betonkernactivering, waarbij ruimten worden verwarmd en gekoeld door middel van leidingen in de kern van de vloer. Hiervoor is maar een beperkte capaciteit nodig, gezien de uitstekende isolatiewaarden van het pand. Ook wordt gebruik gemaakt van warmte- en koudeopslag, waarbij grondwater benut wordt als energiebuffer. Deze maatregelen, gecombineerd met veel energiebesparende technieken, dragen bij aan een zeer duurzaam en toekomstbestendig eindresultaat en een gemiddelde GPR-score van 8,3.

60 minuten brandwerend en geluidwerend

Na een uitgebreide afweging van materialen is uiteindelijk gekozen voor de producten van Reinaerdt. In samenwerking met Combi Deuren zijn 257 deuren en 51 schuifpuien, inclusief hang- en sluitwerk, in diverse fasen, geleverd en gemonteerd. Het gaat om geluidwerende deuren, 60 minuten brandwerende deuren en combinaties hiervan. De deuren zijn geproduceerd van PEFC- en FSC-hout, voorzien van glasopeningen en uitgevoerd met inbouwdrangers, zelfs de brandwerende deuren.

Brandwerende en geluidwerende deuren voor Montessori College

Montessori College
Nijmegen

Opdrachtgever

Montessori College Nijmegen

Oplevering

03-2014

Toepassingen

60 minuten brandwerende deuren
Schuifdeuren in de wand

Segment

Onderwijs

Architect

Ector Hoogstad Architecten

Samenwerking met

Giesbers Ontwikkelen en Bouwen

 
 
Meer informatie? Neem contact op met Roland Bosch

Gerelateerde projecten