Staat voor deuren
 

Kunnen prestatiedeuren ook duurzaam zijn?

Een brandwerende deur, inbraakwerende deur of geluidwerende deur? Of een combinatie daarvan? De prestatiedeuren van Reinaerdt voldoen aan de hoogste normen. Bovendien kunnen de prestatiedeuren van Reinaerdt worden vervaardigd van duurzame materialen. Benieuwd hoe? Laat u inspireren door een aantal projectcases.

Brandwerende en duurzame deuren van Reinaerdt

Dat duurzame en brandwerende deuren prima samengaan, bewijst de nieuwbouw van de Pieter Jelles Troelstraschool in Amsterdam. Het bouwbesluit stelt strenge brandveiligheidseisen aan schoolgebouwen. Daarom zijn in het gebouw onder meer brandwerende deuren toegepast.

Naast brandveilig moeten de deuren ook duurzaam zijn. Daarom zijn de deuren gemaakt van PEFC-gecertificeerd hardhout én bamboe: een duurzaam alternatief voor tropisch hardhout, waarmee wij ook onze brandwerende deuren mogen produceren.

Troelstraschool Amsterdam

Geluidwerende, brandwerende en duurzame deuren van Reinaerdt

Vaak worden er verschillende eisen gesteld aan de deuren. In hotels is bijvoorbeeld stilte en geluidwering belangrijk om de rust en privacy van gasten te waarborgen. Ook gelden er strenge eisen rond brandwerendheid.

Voor het Van der Valk Hotel in Enschede leverden wij geluidwerende deuren, veelal gecombineerd met brandwerendheid. De deuren zijn geproduceerd van duurzaam FSC-hout en geleverd met bamboe randhout.

Hotels Van Der Valk Enschede

Duurzame en geluidwerende deuren van Reinaerdt

Duurzame deuren die ook voldoen aan verschillende prestatie-eisen zijn voor veel verschillende toepassingen mogelijk. Neem het opslagdepot Kolleksjesintrum Fryslân, waar de collecties van vijf Friese musea liggen opgeslagen onder de best mogelijke klimatologische condities.

In het ontwerp speelde duurzaamheid een belangrijke rol. De collecties van de musea liggen veilig opgeslagen achter prestatiedeuren die door Reinaerdt zijn ontwikkeld en gemonteerd. De deuren zijn geluidwerend en tot wel 60 minuten brandwerend. Alle deuren zijn uitgevoerd met bamboe randhout en bamboe fineer. Daarmee sluiten ze perfect aan bij het duurzaamheidsconcept.

Utiliteit Kolleksjesintrum Fryslan

Brandwerende en duurzame deuren van Reinaerdt

Speciale gebouwen vragen om speciale gebouwen. In rechtbanken is geluidsisolatie een belangrijk item. In rechtszalen wordt gebruik gemaakt van versterkingsapparatuur. Dat stelt hogere eisen aan de geluidsisolatie, terwijl in de verhoorkamers vertrouwelijke gesprekken gevoerd moeten kunnen worden.

Bij de renovatie en nieuwbouw van de rechtbank Overijssel zijn wij gevraagd voor de productie en montage van diverse geluidswerende deuren, waarmee de geluidsisolatie en privacy zijn geborgd. Met het oog op de brandveiligheidseisen zijn de deuren brandwerend. Bovendien zijn de deuren opgebouwd van duurzame materialen als bamboe en FSC-gecertificeerd hardhout.

Reinaerdt biedt een totaaloplossing

Welke eisen u ook stelt: wij zorgen ervoor dat de deur voldoet aan prestatie-eisen die u stelt. Bij Reinaerdt bent u verzekerd van een totaaloplossing. Van projectniveau, waarbij we alle deuren produceren, leveren en monteren, tot op het kleinste detail. Reinaerdt produceert, levert en monteert het allemaal, inclusief sluitwerk, beslag en deurkozijnen.

 
Meer informatie? Neem contact op met een van onze specialisten