Staat voor deuren
 

Van welke duurzame materialen maakt Reinaerdt haar deuren?

Duurzaamheid is een belangrijk item bij Reinaerdt. We zetten ons actief in om het energie- en grondstoffengebruik te reduceren. Ook bij de productie van woningbouwdeuren en utiliteitsbouwdeuren passen we veel duurzame materialen toe.

Duurzame deuren van FSC®- en PEFC-gecertificeerd hout

Bij de productie van deuren gebruiken we hout dat afkomstig is uit duurzame en verantwoord beheerde bossen. Wereldwijd zijn er twee keurmerken die duurzaam bosbeheer inzichtelijk maken: FSC en PEFC. Reinaerdt is zowel FSC- als PEFC-gecertificeerd. Ook gebruiken we al jaren vlasvulling. Dat is een duurzame vervanger voor spaanplaatvulling.

FSC- en PEFC

FSC- en PEFC- gecertificeerde deuren van Reinaerdt

Al in vele projecten zijn FSC- en/of PEFC-gecertificeerde deuren van Reinaerdt toegepast. De deuren voor de nieuwbouw van het Montessori College in Nijmegen zijn bijvoorbeeld geproduceerd van PEFC- en FSC-hout, voorzien van glasopeningen. Ook bij de uitbreiding van hogeschool Saxion zijn deuren toegepast die zijn geproduceerd van PEFC-gecertificeerd hout, die goed aansluiten op de duurzaamheidseisen van het complex. Ook een combinatie is mogelijk. Zo zijn de deuren voor het Van der Valk Hotel in Enschede geproduceerd van duurzaam FSC-hout én geleverd met bamboe randhout.

Utiliteitsdeuren van MOSO-bamboe

Bij de productie van utiliteitsdeuren gebruiken we MOSO-bamboe. Bamboe is een goed alternatief voor tropisch hardhout. Bamboe biedt dezelfde kwaliteit, maar is veel minder milieubelastend. Het materiaal heeft alle relevante kracht-, brand- en duurtesten doorstaan en heeft diverse voordelen. Zo is bamboe een van de snelst groeiende hernieuwbare grondstoffen.

MOSO-bamboe

Voorbeeldprojecten met bamboe deuren van Reinaerdt

Al sinds 2012 passen wij bamboe randhout toe. Bamboe geeft altijd een zeer bijzondere en warme uitstraling en draagt bij aan de realisatie van duurzaamheidseisen. Zo was duurzaamheid bij de ontwikkeling van het Hyatt Place Amsterdam Airport Hotel een belangrijk criterium. In het hotel zijn 550 bamboe deuren van Reinaerdt toegepast. Ook bij de nieuwbouw van Isala Klinieken in Zwolle is het merendeel van de deuren uitgevoerd met bamboe.

duurzame materialen Hyatt Place Hoofddorp

Wat doet Reinaerdt nog meer aan duurzaamheid?

Het gebruik van duurzame materialen, duurzame bouwmethoden en een verminderd energieverbruik: duurzaamheid is in alle opzichten een belangrijk onderdeel van onze organisatie. Zo produceren wij alleen met milieuvriendelijke grondstoffen van bekende en veilige herkomst. We beschikken over meerdere certificeringen die onze focus op duurzaamheid onderstrepen.

 
Meer informatie? Neem contact op met een van onze specialisten