Staat voor deuren
 

Wat zijn voorbeelden van duurzame toepassingen?

Bij nieuwbouw, renovatie of vervanging is duurzaamheid steeds vaker de norm. Deuren van Reinaerdt zijn duurzaam. Dat maakt onze deuren geschikt voor allerlei duurzame toepassingen. 5 voorbeelden van duurzame deuren.

Wat maakt de deuren van Reinaert duurzaam?

Bij de productie van woningbouwdeuren en utiliteitsdeuren gebruiken wij FSC- en PEFC-gecertificeerd hout, het bewijs dat het hout afkomstig is uit duurzaam beheerde bossen. Ook passen we bamboe randhout toe bij de productie van duurzame utiliteitsdeuren, ons duurzame alternatief voor tropisch hardhout.

1. Duurzame deuren voor kantoren

Voor kantoren is een ruim assortiment deuren beschikbaar die hoog scoren op duurzaamheid. Die zijn al in veel projecten toegepast, zoals het World Trade Center Twente in Hengelo. Deze deuren zijn opgebouwd uit bamboe: een duurzaam alternatief voor tropisch hardhout met dezelfde prestaties. Bovendien zijn de deuren geluidwerend en brandwerend.

2. Duurzame deuren voor hotels

De duurzame deuren van Reinaerdt zijn al in verschillende projecten toegepast, zoals het Fletcher Hotel ByZoo. Bij dit project is gekozen voor ons duurzame materiaal bamboe. Ook in het Inntel Hotel Den Haag Marina Beach (PEFC-gecertificeerde deuren), het Hyatt Place Amsterdam Airport Hotel (bamboe deuren) en het Van der Valk Hotel in Enschede (deuren van duurzaam FSC-hout en geleverd met bamboe randhout) zijn verschillende typen duurzame deuren geplaatst.

In hotels zijn ook zaken als privacy en brandwerendheid belangrijk. Het toepassen van duurzame deuren kan worden gecombineerd met specifieke prestatie-eisen met betrekking tot onder meer geluidwerendheid en brandwerendheid.

Fletcher Emmen

3. Duurzame deuren voor onderwijs en scholen

Duurzaamheid is vaak een belangrijke eis bij de nieuwbouw en uitbreiding van scholen. Een goed voorbeeld daarvan is het Integraal Kindcentrum Magenta, dat klimaatneutraal en gasloos is. Bij de bouw is gebruikgemaakt van circulaire, herbruikbare en natuurlijke materialen. Bij de nieuwbouw hebben we bijgedragen aan een goede balans tussen duurzaamheid en een fijn leefklimaat. Alle geleverde deuren zijn voorzien van bamboe randhout: een kwalitatief, esthetisch en duurzaam alternatief voor tropisch hardhout.

Ook een combinatie is mogelijk. Bij de nieuwbouw van de Pieter Jelles Troelstraschool in Amsterdam zijn de deuren opgebouwd uit PEFC-gecertificeerd hardhout én bamboe. Voor het Montessori College zijn deuren geproduceerd van PEFC- en FSC-hout.

IKC Magenta Delden

4. Duurzame deuren voor de zorg

Zorg en zorg voor het milieu gaan soms hand in hand. Zo hebben we binnendeuren geleverd voor de Antoniushove, een woon/zorgconcept in Lichtenvoorde. De deuren zijn voorzien van bamboe randhout. Dit draagt in combinatie met de houtstructuren en kleuren op de deuren bij aan een rustige en natuurlijke uitstraling. Ook in de Isala klinieken in Zwolle en Medisch Spectrum Twente (MST) zijn bamboedeuren toegepast.

5. Duurzame deuren voor andere toepassingen

Uiteraard zijn de duurzame deuren van Reinaerdt voor veel meer toepassingen geschikt. Zo zijn in de Performance Factory, een ontmoetingsplek in Enschede, deuren geïnstalleerd die onder meer zijn opgebouwd uit bamboe randhout. Duurzaamheid is ook uitstekend te combineren met prestatie-eisen. Zo kunnen duurzame deuren ook heel goed geluidwerend, brandwerend en/of inbraakwerend zijn. Dat maakt deze deuren geschikt voor een groot aantal toepassingen.

 
Meer informatie? Neem contact op met een van onze specialisten